Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: tarcze hamulcowe szybkrdzewieją

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie tarcze hamulcowe szybkrdzewieją

Witam,
    Jak wszyscy zauważyli ciągle pada.Wiem ze tarcze mają tendencję do pokrywania się rdzawym nalotem.
    Ale moje rdzewieją po nocy na deszczu.
    I tu moje pytanie...czy to jest standard? w co wątpię bo inne samochody stojące obok mają lśniące i czyste po takim samym czasie stania,
    czy raczej , czemu się skłaniam moje są jakieś kiepskiej jakości, czyli do szybkiej wymiany.
    Ktoś orientuje się w temacie tarcz?

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Jest to normalne zjawisko pokrywaniem rdzawym nalotem.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Stal używana przez dobrych producentów do wyrobu tarcz to stal wysokowęglowa, niestety szybko łapie nalot rdzawy ale tylko powierzchownie, nie ma się co martwić.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

endrju
    Gość

Domyślnie

dokladnie jest to tylko powierzchowny nalot i nie ma wiekszego wplywu na tarcze

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Powiem więcej, stosuję tarcze różnych producentów i zaobserwowałem że im lepsza jakościowo tarcza tym szybciej łapie nalot w deszcz.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Robert - za bardzo sie przejmujesz pierdołami

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Robert - za bardzo sie przejmujesz pierdołami
    Hehe tak tak, przesiadł się chłopina z Kappy V6, nasłuchał jaka to Alfa awaryjna i teraz na każdym kroku szuka usterki mimo woli ;]

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Nie no chłopaki dajcie spokój . ja też jak pierwszy raz zauważyłem to szukałem w necie czy to normalne czy coś nie tak z moimi tarczami i pewnie nie ja jeden .

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Robert nie jestes sam

Pilne pytane. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję. Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem? No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim. Kiedyś wziąłem jej komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu. Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak. Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za naszym samochodem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim wozie i nagle z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednich kołach mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy. Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ją wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Robert nie jestes sam

Pilne pytane. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję. Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem? No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim. Kiedyś wziąłem jej komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu. Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak. Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za naszym samochodem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim wozie i nagle z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednich kołach mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy. Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ją wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?

heheheheheh dobre