szukalem szukałem i nie znalazłem. Czy ktos moze mi powiedziec jak wyciagnac licznik ?? mam przepalone zarowki chcę je wymienic
szukalem szukałem i nie znalazłem. Czy ktos moze mi powiedziec jak wyciagnac licznik ?? mam przepalone zarowki chcę je wymienic
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 08-06-2010 o 17:01
- kierownica max w dół
- liczniki są przykręcone 2ma śrubami: otwory są przy górnej części licznika - spójrz od strony kierownicy, a zobaczysz 2 otwory, a w nich wspomniane śruby (na ampulak, z tego co pamiętam)
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
z tego co pamiętam to nie ma tam żadnych żarówek tylko są wlutowane diody.mam przepalone zarowki chcem je wymienic
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Witam własnie mam taki licznik przed sobą i sprawa wygląda następująco jest w nim w jego tylnej części 11 oprawek w których umocowane są zarówki 1,2 Wat takie wsuwane z wąsami.
pewnie tak, bo pamiętam że kontrolki na pewno były diodami.
te zaroweczki mozna kupic w sklepie elektrycznym za 1zl. trzeba sobie tylko wsadzic do starych oprawek i luzik.
mam Alfe kilka dni i jest w nim kilka spraw do zrobienia. zaczynam od zaroweczek w liczniku, gdyz nie mam sygnalizacji kierunkowskazow. dziekuje za podpowiedz
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 09-06-2010 o 06:02
witam. brak kierunkowskazów na liczniku nie musi oznaczać, ze masz przepalone zarówki. całkiem mozliwe, ze to jest wina przekażnika kierunków. pozdro
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 09-06-2010 o 21:57 Powód: a kropki to ja bedę wstawiał?
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"