Witam
Przede wszystkim witam wszystkich Forumowiczów - od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy Romeo 166 2.5V6 rocznik 2000.
Powodów dla których tak się stało nie będę wymieniał - powiem tylko że to chyba najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć.....przynajmniej na razie
Przeglądam forum już od paru dni jednak nie znalazłem w pełni satysfakcjonujących odpowiedzi na nurtujące mnie poniższe pytania:
1. Skoki temperatury silnika...
Właściwie pojawiło się to teraz gdy temperatura podskoczyła powyżej 20 st. C
Zazwyczaj temperatura nie przekracza 90tki. Jednak momentami przy jeździe powyżej 120km/h rośnie do krótszej kreski nad 90tka ( tak na marginesie to może mi ktoś wyjaśnić jaka temp odpowiada tym kreskom???), rzadziej do kolejnej - dłuższej.
Teraz jednak gdy jeżdżę po mieście coraz częściej obserwuje jak wskazówka wędruje wyżej niż 90..(oscyluje pomiędzy krótsza i dłuższa kreska ponad 90stC). Nie dzieje się tak jednak zawsze. Nie pojawia się bezpośrednio podczas postoju przed światłami a raczej w kilkadziesiąt metrów za nimi gdy już auto już się rozpędzi. Temperatura nie dochodzi w pobliże czerwonych kresek. Nie "wygania" płynu. Zauważyłem że włączona klima sprzyja takim skokom temperatury. I pytanie:
Co może być przyczyna? Termostat? Pompa? Chłodnica??
Szukać przyczyny czy wymienić wszystko??
2. Rozrząd
Alfa ma na liczniku 167tys. km (czy to realne?? nie wiem - książka niby jest, wypełniona nawet..ale różnie chyba z tym bywa - poza tym nie ma tam informacji co jest robione a jedynie pieczątki serwisu i przebiegi).
Ze wiadomych względów chce wymienić rozrząd - i tu pytania:
Części których producentów polecacie - pasek, rolki, napinacze..
Może ktoś zna koszty i uczciwych sprzedawców z przystępnymi cenami??
Będę wdzięczny za jakiś kontakt.
3. "Cykanie"
Tak jak w temacie - coś wydaje "ciekawe" odgłosy (cycycycycycy....) z tyłu z prawej strony w okolicach koła. Moim zdaniem poleciała piasta - na przeglądzie mechanik sprawdzał zawieszenie i stwierdził że "ścisła jest jak nieśmigana 18tka" - faktycznie autko zachowuje się poprawnie na drodze więc tutaj nie szukałbym powodów. Tym badziej że hałas jest wprost proporcjonalny do prędkości. Jakie piasty założyć? Idealnie byłoby połączenie wysokiej jakości i rozsądnej ceny.. Właściwie to chyba powinienem wymienić wszystkie 4 sztuki - troszkę już "wyją".
Tu też przydałby się jakiś kontakt do "konkretnych" sprzedawców.
4. Piszczenie przy mocnym skręcie w lewo.
Tu też jak wyżej - pojawiły się ostatnimi czasy dziwne piski przy skręcie w lewo - ale tylko powyżej ok 1/3 maksymalnego skrętu. Być może sam jestem sobie winien - wpadłem wcześniej na genialny pomysł przesmarowania gum zawieszenia WD-40. Może ktoś spotkał się z podobnymi "atrakcjami" i wie jak temu zaradzić?
5. Kierunkowskazy
Kolejny temat - nieodbijająca dźwignia kierunkowskazu oraz brak sygnalizacji kontrolkami. Czy to się da w rozsądny(tani?;]) sposób naprawić? Pytam w ten sposób gdyż szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to szczególnie
6. I na koniec - serwis.
Mieszkam w okolicach Siedlec - może znacie dobry serwis w pobliżu?? A przynajmniej kogoś kto mi autka nie zepsuje bardziej
Przepraszam za ten słowotok - mam nadzieję że ktoś dotrwał do końca
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje i podpowiedzi.
Pozdrawiam
podklad