Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: [33] Prędkościomierz

Szery
    Gość

Domyślnie [33] Prędkościomierz

Kolejny zonk zrobiony przez głupotę :!: Zmieniając podświetlenie zegarów musiałem zdjąć wskazówki. Obrotomierz działa dobrze ale prędkościomierz przekłamuje o jakieś 15 do 20 km/h jest jakiś znak na tarczy lub coś podobnego żeby wskazywał prawidłowo :?: POMOCY :!:

Szery
    Gość

Domyślnie

Uszkodzić nie uszkodziłem :!: Po prostu nie przełożyłem przed ściągnięciem wskazówki przez ogranicznik i nie zaznaczyłem w jakiej pozycji ona ma być i to właśnie jest moje pytanie "W jakiej pozycji po przełożeniu przez ogranicznik ma być wskazówka" :?:

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Szery
    Po prostu nie przełożyłem przed ściągnięciem wskazówki przez ogranicznik i nie zaznaczyłem w jakiej pozycji ona ma być i to właśnie jest moje pytanie "W jakiej pozycji po przełożeniu przez ogranicznik ma być wskazówka"
    Jedyny sposób jaki znam, na tą przypadłość, to metoda prób.
    Licznik, przekłamuje czyli pokazuje za mało, czy za dużo :?:

Szery
    Gość

Domyślnie

Licznik pokazuje 15 do 20 km/h więcej niż jadę w rzeczywistości

AR_33
    Gość

Domyślnie

Na wyłączonym silniku, wskazówka opiera się o słupek ograniczający, czy wisi przed nim :?:

Szery
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Na wyłączonym silniku, wskazówka opiera się o słupek ograniczający, czy wisi przed nim :?:

Opiera się o słupek :!: Z tego co pamiętam a mogę się mylić przy 2500 obr/min ma być 80 km/h :?: Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Joseph
    Gość

Domyślnie

wloz wskazowke podkrec ja do maksymalnego wychylenia delikatnie przeciagnij poza skale posc wskazowke. Wskazowka opadajac zatrzyma sie gdzes na skali przed oporem.
    cofnij zeby byla na oporze i powinno byc ok.
    (tez zmienialem podswietlenie).

Szery
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Joseph
    wloz wskazowke podkrec ja do maksymalnego wychylenia delikatnie przeciagnij poza skale posc wskazowke. Wskazowka opadajac zatrzyma sie gdzes na skali przed oporem.
    cofnij zeby byla na oporze i powinno byc ok.
    (tez zmienialem podswietlenie).
    Wielkie dzięki za dobrą rade :!: Już zabieram się do poprawki :!:

mastinho
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Mam problem z prędkościomierzem.Mianowicie: prędkościomierz wogóle nie pokazuje prędkości bądź nagle gwałtownie spada powiedzmy z 80km/h na 0km/h.Tak samo dzieje się z licznikiem kilometrów i obrotomierzem w czasie jazdy pokazuje obroty maksymalnie 1000.Proszę o pomoc .Z góry dziękuje
    Pozdrawiam Wojtek
    mój numer gg 3594067

dav13
    Gość

Domyślnie

Obrotomierz w alfie 33 jest na impulsator, sprawdź kabel idący od skrzyni do prędkościomierza. Zobacz czy nie jest gdzieś poprzecierany i obadaj dokładnie wtyczkę i gniazdo, która jest na tym kablu pod maską. U mnie to ona nie łączyła i licznik nie działał lub skakał jak piszesz. A jak to nic nie da to wyciag impulsator ze skrzyni, jest po prawej stronie skrzyni patrząc od tyłu.