Witam! W mojej belli padł prędkościomierzObstawiałem czujnik prędkości wkręcany w skrzynie biegów,wymieniłem go i nadal nie działa
No to następna myśl zegary,dzisiaj wsadziłem nowe i nadal brak efektu
Macie jakieś inne pomysły?
Witam! W mojej belli padł prędkościomierzObstawiałem czujnik prędkości wkręcany w skrzynie biegów,wymieniłem go i nadal nie działa
No to następna myśl zegary,dzisiaj wsadziłem nowe i nadal brak efektu
Macie jakieś inne pomysły?
Gdzieś może jest przerwa w obwodzie byś musiał sprawdzić to .
Poruszaj w zegarach czarnym kabelkiem w najdłuższej wtyczce oraz kabelkami w tych 2 najkrótszych wtyczkach. Może masa nie łączy.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
u mnie podobnie raz działa raz nie,u mnie coś nie styka
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V
AR 155 2,0 8V
Mam podobny problem. Wygląda to tak, że prędkość jest nierealna tzn. jak działał to spojrzałem na obroty i prędkość i wygląda to tak że jadąc 140km/h mam na szafie 80km/h i ogólnie oszukujeMyślałem że to czujka ale ostatnio po zgaszeniu silnika strzałka została na 45km/h więc czujnik wykluczam bo po odcięciu zapłonu powinien spaść na 0 bo to sama elektryka, a skoro został to wg mnie usterka mechaniczna czyli zegary.
Co o tym myślicie??
kolego jak została wskazówka to teraz wypnij kable,,,z licznika i wtedy będziesz miał pewność że to nie elektryka,,, jak wiadomo problemy z elektryka ma każda alfa pomimo że wszystko praktycznie bosch i takie gówniane nie raz rozwiązania porobił że aż żal..
Może i tak zrobię tylko warunki do położenia się na chodniku/ulicy pod autem do wypięcia czujnika nie są zbyt zachęcające no i wczoraj licznik opadł więc muszę trochę poczekać aż znowu zwiśnie.
Co do elektryki to wiadomo że to pięta achillesowa, ale dopóki Alfka nie stanie w trasie złego słowa na nią nie powiem a i tak dalej będę ją uwielbiał![]()
To jest czujnik wstecznego kolego
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM
W takim razie gdzie znajduje się czujnik prędkości??