Ostatnio zakupiłem alfe 145 1.4 ts z lpg
Sprzedający dojazd do domu ma fatalny dziura za dziurą i dziurą pogania..:]
wczoraj zauważyłem ze przednie kolo jest przesunięte do przodu o ok 2cm.
co może być przyczyną.
Proszę o pomoc
Ostatnio zakupiłem alfe 145 1.4 ts z lpg
Sprzedający dojazd do domu ma fatalny dziura za dziurą i dziurą pogania..:]
wczoraj zauważyłem ze przednie kolo jest przesunięte do przodu o ok 2cm.
co może być przyczyną.
Proszę o pomoc
Jak to stwierdziłeś? Może to nie koło jest przesunięte do przodu, tylko przód auta do tyłu![]()
Widoczne jest jak koło prawe przednie jest wysuniete do przodu auta tak ze prawie obciera o zderzak.Prawdopodobnie poprzedni właściciel zamontował sportowe zawieszenie. Może to wynika właśnie ze złego zamontowania. albo jakiś elemnt jest wygięty(wahacz czy coś)
Albo była nieźle huknięta i ktoś kiepsko poskładał..
Wątpie bo drzwi i wszystko zamyka sie jak trzeba. wszystko OK na 99,(9)%
sciagnij kolo i popatrz na wachacz i kolumne mcpersona i na mocowania kolumny pod maska ewentualnie jeszcze przegub sprawdz
---------- Post dodany o godzinie 01:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:06 ----------
a od dziur to raczej sie powinno do tylu przesunac no chyba ze na wstepcznym w cos przypieprzyl
Weź miarkę i pomierz odległości między osiami. Jak będą takie same to wina budy, jak się będą różniły to skoryguj to i jazda na zbieżność.
Ja tak miałem w swojej 146, po cofnięciu koła, żeby jechać prosto musiałem mieć skręconą kierownicę o około 30 stopni, na zbieżności wszystko zostało ustawione tak jak trzeba
Piękna poszła w drzazgi
Zbieram na następną
samochód jedzie prosto jak po szynach tylko to koło mnie denerwuje, choć nie wpływa na trakcje
Miałem to samo, zważ na to, że auta które zostawiają 4 ślady zamiast 2 też jeżdżą prosto...
Pomierz odległości między osiami i ew. je skoryguj... tzn daj na warsztat do skorygowania.
Ile Ci czasu zajmie wzięcie miarki i zmierzenie dwóch odległości?
5 minut roboty a głowa spokojna i mniej nerwów![]()
Piękna poszła w drzazgi
Zbieram na następną
Mam znajomych mechaników nie alfistów jak szefa warsztatu nie bedzie kazali mi wpaść na chwile to podniosą samochód i zobaczą. Licze na nich lecz to dopiera po niedzieli.Trzymajcie kciuki!!!!