Witam koledzy chciał bym się poradzić was odnośnie sprzęgła do selespeeda 2.0 TS jakiej firmy najlepiej i za ile ( wolał bym aby nie było za drogie ,ale dobrej firmy ) czy valeo jest ok?![]()
Witam koledzy chciał bym się poradzić was odnośnie sprzęgła do selespeeda 2.0 TS jakiej firmy najlepiej i za ile ( wolał bym aby nie było za drogie ,ale dobrej firmy ) czy valeo jest ok?![]()
Nikt nie doradzi ,nikt nie pomoże?![]()
ja wsadziłem od fiata 2,0 valeo pasuje koszt połowę tańszy
To od fiata też można sprzęgło wrzucić do Alfy??? istnieje taka możliwość? i od jakiego fiata.? valeo? i czy to działa prawidłowo?
Do AR 2.0 po VIN trafisz na Valeo, którego docisk ma średnicę pomiędzy palcami o ok. 0,7cm większą od oryginału. Inna sprawa, że sprzęgła te sprzedają bez łożyska. Nie pasuje do tego nawet oryginalne, a dopasowywane np. SKF (stożkowe) zablokuje działanie sprzęgła. Nie wspomnę już o wyregulowaniu.
Uważaj też na sprzęgła innych firm. Spotkałem się z kompletem LUK, przytarty napis Valeo, naklejona naklejka LUK i cena 300pln drożej.
Osz i co ja mam teraz zrobić kupować oryginalne? Jak dzwoniłem do jednego sklepu to koleś mi powiedział ze potrzebuje jakieś łożysko hydrauliczne czy coś takiego, mechanik znowu twierdzi ze się nie zna ten koleś i ze jest zwykłe łożysko ,plus tarcza i docisk, szczerze jestem zakołowany nieźle i nie wiem czego tak naprawdę teraz mam szukać? Oryginału czy kombinować z zaminnikami i czy mi się to wogóle opłacia moze ktoś z was ma kompletne sprzęgło w rozsądnej cenie?? mechanik mówi ze komplet Valeo koszt 750 +- jak znajdzie tańsze łożysko LUK to moźe do 100 zł taniej będzie no i robocizna 500zł
macie jakieś pomysły koledzy????
Kolego odezwij sie do mnie na prv. Mam takie nowe sprzęgiełko Valeo w dobrej cenie.
slom22@gmail.com
607-501-542