Witam/ Mam problem z prawym kierunekiem w alfie 156 2.0, swieci sie ciaglym swiatlem cala prawa strona, nie mozna go wylaczyc, nawet po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Prosze o wskazowki. Pozdrawiam.
Witam/ Mam problem z prawym kierunekiem w alfie 156 2.0, swieci sie ciaglym swiatlem cala prawa strona, nie mozna go wylaczyc, nawet po wyjeciu kluczyka ze stacyjki. Prosze o wskazowki. Pozdrawiam.
kierunkowskazy to jedne z najprostszych układów elektr. w samochodzie, mało tam elementów które mogą się zepsuć.
jeśli świecą światłem ciągłym, to zapewne albo coś z przekaźnikiem, albo uszkodzenie wiązki.
jeśli ciągle migają, to może być też coś z włącznikiem w zespole włączników przy kierownicy, ale raczej stawiam na przekaźnik lub wiązkę.
Przejedź siędo jakiegoś przyzwoitego elektryka, tyle mogę tylko doradzić![]()
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio
jeżeli świecą po wyjęciu kluczyka to z tej strony co masz te migacze któryś przewód zwiera się z + 12V (zakładam że w manetce załączanie migaczy jest przez "+")
możesz np po kolei wyciągać bezpieczniki i jeżeli masz zwarcie w kabinie to po wyjęciu jednego migacze zgasną i troszkę ułatwi Ci to szukanie
przekaźnik, to one najczęściej padają