Witam!
Panowie mam takie pytanko małe...
Czy w rurze od turbiny, która prowadzi do przepustnicy powinien znajdować się olej? Nie powinno tam iść samo "powietrze"?
Pozdrawiam!
Witam!
Panowie mam takie pytanko małe...
Czy w rurze od turbiny, która prowadzi do przepustnicy powinien znajdować się olej? Nie powinno tam iść samo "powietrze"?
Pozdrawiam!
jeśli chodzi o rure Turbo - IC to przerabiałem już wiele tematów i nawet nowe czasem tam poplują Ci olejem ale oczywiście nie za wiele, jak już auto ma troche to wiadomo coś tam oleju się nazbiera ale to nic strasznego, gorzej jak rura jest już przepocona olejem, z IC i rury się wręcz wylewa.
Przeczyść tą rure oraz IC (obojętnie jak nie koniecznie demontować) i potem sprawdzaj czy oleju przybywa z nadmiarem, po zdemontowaniu rury możesz też sprawdzić palcem luzy na wirniku Turbo aby się upewnić czy jest ok
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Właśnie w ostatni weekend wymieniałem tą rurę, ponieważ stara się przetarła i od czasu do czasu zauważałem małą plamkę oleju na akumulatorze.
Bardziej przeraził mnie widok przepustnicy... Była dość obficie zachlapana olejem - mam zamiar ją czyścić w najbliższym czasie.
Natomiast jeżeli kolega mówi, że w tej rurze ma prawo znajdować się olej to się uspokoiłem![]()
ja jak zaślepiałem EGRa i czyściłem dolot to byłem w szoku... SYF
przy ostrej jeździe olej przedostaje się przed turbinę rurką odpowietrzającą skrzynię korbową (odmą). Turbina tłoczy opary oleju wraz z powietrzem do układu dolotowego, dlatego jest tam mokro. rozkręć wszystko wymyj rury i coolera i obserwuj co się będzie działo