Witam, potrzebuje schemat układu sterującego pracą wycieraczek do 156 1.8 TS 98'.
Witam, potrzebuje schemat układu sterującego pracą wycieraczek do 156 1.8 TS 98'.
Mam problem. Nie włączają się wycieraczki po uruchomieniu spryskiwaczy + nie działa czasowy wyłącznik (nie pracują z przerwami tylko cały czas) + gdy chce je wyłączyć zatrzymują się w miejscu gdzie wyłączam dźwignię. Próbowałem już czyścić styki przy silniczku ale chyba nic to nie dało. Boje się wywalić 250 na nowy i mieć skuchę że dalej nie działają - może jest jeszcze brak styku gdzieś
Chłopaku, a gdzie Ty nowy zamiennik, bo napewno nie oryginał znalazłeś za 250 złotych??? Ja miałem tak sam problem, po demontażu silniczka, były wyplone dziury w tych plastikach, coś jakby ślimak. Raz działało, raz nie, kupiłem oryginalny zamiennik-używkę razem z ramionami za 150 i nic tylko teraz pryskać i wycierać...
Sillniczek za ~250PLN ->
http://www.unto.pl/silniczek-wyciera...od-p-1080.html
jak styki są ok (sprawdzałeś miernikiem?) to sterowanie padło, faktycznie szkoda kasy na nowy silnik skoro jest dobry. Jak się nie znasz na elektronice to oddaj sterowanie do serwisu RTV, to jest banalnie prosty układ więc nawet elektronik z niewielkim obyciem spokojnie sobie poradzi. U mnie było to samo co u ciebie jak niechcący zrobiłem zwarcie przy czyszczeniu slimaka, po dokładnym obejrzeniu płytki okazało się że jedna ze ścieżek się przepaliła, zlutowałem i po problemie.