Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Mocowanie tapicerki bocznych drzwi w 156 JTD

MariuszKo
    Gość

Domyślnie Mocowanie tapicerki bocznych drzwi w 156 JTD

Kłaniam się.
    Poszukuje mocowania tapicerki drzwi bocznych przednich. Chodzi mi o plastikowe śrubki/wkręty trzymające cały boczny plastik. Problem w tym, że nawet w salonie alfy na Karkonoskiej we Wro nie mają ich, nawet na zamówienie... Na allegro też nie znalazłem. Jak uda mi się znaleźć zniszczony to dodam zdjęcie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

heh to dziwne bo ostatnio kupowałem. Wiesz z doświadczenia wiem że najlepiej samemu znaleźć numer części o jaką nam chodzi w Eperze (np online) i zamówić po numerze. Zaraz poszukam to podam Ci numer tych plastikowych zatrzasków.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

viruskill
    Gość

Domyślnie

ja w sklepie motoryzacyjnym kupiłem cały woreczek chyba bylo tam 10 sztuk za 6 zl

MariuszKo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał viruskill Zobacz post
    ja w sklepie motoryzacyjnym kupiłem cały woreczek chyba bylo tam 10 sztuk za 6 zl
    jak masz takowy namiar na wrocławski sklep to poprosze, byłem w kilku i nigdzie nie mieli <bezradny>

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał MariuszKo Zobacz post
    jak masz takowy namiar na wrocławski sklep to poprosze, byłem w kilku i nigdzie nie mieli <bezradny>
    Bo źle szukasz. Nie pytaj o kołki do AR tylko do fiata. To są kołki używane w całym koncernie i ja je kupuję po 40 gr sztuka... Tutaj masz link do firmy Romix, która produkuje takie spinki. http://www.romix.pl/index.php?option...=38&&Itemid=29

Na ich stronie jest wyszukiwarka tych spinek i jeśli sklep od nich kupuje spinki, kołki (a większość sklepów mot. się tam zaopatruje) to podajesz im numer (w tym przypadku 11028) a oni Ci sprowadzą. Osobiście nie wydaje mi się jednak, żeby w takim mieście, jak Wrocław nie mieli takich banałów na miejscu. W salonie też swego czasu kupowałem te kołki ale nie różnią się jakością od tych z Romix'u a za 10 sztuk (minimalna ilość) płaciłem 14 zł.

---------- Post dodany o godzinie 16:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:02 ----------

Ludzie zawsze znajdą sposób na łatwy i szybki zarobek... Kupujesz u Niego np 5 sztuk, płacisz za nie 5 zł a najtańsza wysyłka 20 zł... Czym oni to wysyłają w paczce pancernej?!
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 02-11-2010 o 20:14

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Bo źle szukasz. Nie pytaj o kołki do AR tylko do fiata...
    dokładnie - ja szukałem śrub do kół, potrzebowałem wiadomo o skoku 1,25 facet się pyta do jakiego auta ja mówię, że do Alfy a on zdziwiony i mówi że nie ma a ja na to a do fiata pan ma a on oczywiście, powiedziałem dziękuję i wyszedłem z tego "sklepu"

MariuszKo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27
    Bo źle szukasz. Nie pytaj o kołki do AR tylko do fiata.
    W sumie racja, ale... koleś z serwisu mógł być na tyle bystry, pracując tam ileś tam lat, że powinien się w tym orientować i ewentualnie doradzić.
    Ja jestem w kwestii AR zupełnym laikiem, uczę się belli dopiero, wiec jako klient fachowego serwisu mogłem czegoś więcej wymagać.
    To tyle żali.

Dzięki wszystkim za pomoc.