Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa 156 SW FL

GrzeczneBobo
    Gość

Domyślnie Alfa 156 SW FL

Witam,

prosze o ocene dwoch samochodow z linkow:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-140...C14236367.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C10910001.html

Na pierwszy rzut oka wygladaja OK, ale moze Wasze wprawne oko wychwyci jakies mankamenty,

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

tak jak piszesz wydaje się być ok tylko zauważ jak siedzi tył tej z pierwszego linka a jak tej z drugiego. Pierwsza pewnie ma nivomat i dlatego - tu więc należałoby sprawdzić stan amorków bo koszt nowego - jednej sztuki to ok 1500,- poza tym standard więc zawieszenie, termostat, turbo... etc.

wiesz lepiej odżałować kilka złotych i podjechać na przegląd niż później ku...ać
    Ostatnio edytowane przez 156X ; 28-10-2010 o 16:23

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Druga odpada, tył podejrzany, zbyt nisko siedzi i tak jak kolega wyżej napisał UWAŻAJ !!
    Bo to kosztuje. Druga jest całkiem całkiem...

GrzeczneBobo
    Gość

Domyślnie

Dzięki panowie za rady, pierwsza faktycznie podejrzana z tym tyłem, natomiast drugą oglądałem i nie przypadła mi do gustu.... niby bezwypadkowa ale blachy krzywe i powycierana w środku strasznie jak na ten przebieg i bez akumulatora,

Prosiłbym za to o ocenę kolejnych:

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...293874122.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C15968736.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-bez...C14462831.html

w pierwszej przód bity z tego co się orientowałem, do wymiany tarcze i klocki oraz górny wahacz, niedawno po wymianie rozrządu oraz termostatu, przepływomierzy.

druga raczej bezwypadkowa, za to jak na przebieg 130 000 za bardzo wytarta kierownica i drążek biegów, po przygazowaniu na jałowym biegu leci siwy dym.... rozrząd wymieniony jakies 20 000 km temu, co natomiast myślicie o 17'' felgach? może to mieć wpływ na zawieszenie zwłaszcza na polskich drogach?

o trzeciej nic nie wiem, za to cena podejrzanie niska w porównaniu z poprzednimi,

bardzo proszę o opinie
    Ostatnio edytowane przez GrzeczneBobo ; 07-11-2010 o 15:10

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

facet zszedł prawie z 25tyś. w 6miesięcy.. Wspomniał cos właściciel o dachu?? ostatnio stała w polinarze, na dachu robią się pęcherze ( nie tylko przy uszczelce szyby ) i wychodzi rdza, jak to będzie postępować w takim tempie jak do tej pory to ten dach wpadnie w końcu do środka

w zeszłym tygodniu cena była 20 500

UWAGA! sorry za pomyłkę nie ta z 1 linku tylko TA Z DREWNIANYM WYKOŃCZENIEM co w opisie ma piękna mocna
    Ostatnio edytowane przez jendriu ; 07-11-2010 o 17:38

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Po prostu miała strzała w któryś bok lub bok+przód i wymieniali przednią szybę. Ktoś źle wyciął szybę i po kilku miesiącach wychodzą takie fanty. BTW denerwują mnie takie zdjęcia jak w ostatnim ogłoszeniu, takie z dupy, gdzie nic nie widać, od razu samochód jest dla mnie skreślony bo wiadomo, że koleś chce coś ukryć. Zdjęcia całego przodu i tyłu to wg mnie niezbędne minimum, a nie pod kątem.
    Ostatnio edytowane przez scudettokrk ; 07-11-2010 o 18:06

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

ale pęcherze nie wychodzą tylko przy uszczelce.. raz było mówione o niej na forum, ktoś tam oglądał ale nic nie wspominał o dachu.. jeszcze raz przypomnę bo się przedtem pomyliłem mowa o tej z drewnianym wykończeniem
    Ostatnio edytowane przez jendriu ; 07-11-2010 o 18:20

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał GrzeczneBobo Zobacz post
    w pierwszej przód bity z tego co się orientowałem, do wymiany tarcze i klocki oraz górny wahacz, niedawno po wymianie rozrządu oraz termostatu, przepływomierzy.
    Kolego jak nie ma gwarancji to zapomnij o dobrych chęciach. Strzeli pasek i taki M-Jet wyszarpie Ci kilka ładnych tysięcy...

druga raczej bezwypadkowa, za to jak na przebieg 130 000 za bardzo wytarta kierownica i drążek biegów, po przygazowaniu na jałowym biegu leci siwy dym.... rozrząd wymieniony jakies 20 000 km temu
    Druga ze zdjęć wygląda nieźle. Gałką drążka zmiany biegów w AR raczej się nie sugeruj, bo te są bardzo delikatne. Wystarczy, że ktoś pomyka w ostrzejszej obrączce/pierścionku to juz po kilku tysiącach będzie wyglądała jakby miała 200tysięcy przebiegu...
    Biały dym to mogła być para wodna, ale trzeba sprawdzić, czy turbo nie puszcza - bardzo prosto, na kanale przeglądnij dolot podczas oględzin w poszukiwaniu oleju i przy okazji nieszczelności...

co natomiast myślicie o 17'' felgach? może to mieć wpływ na zawieszenie zwłaszcza na polskich drogach?
    A co tu myśleć? Moja na 17" zrobiła 100tkm do remontu zawieszenia (zimówki też mam na 17).

o trzeciej nic nie wiem, za to cena podejrzanie niska w porównaniu z poprzednimi,
    Za mało danych. Ze zdjęć rewelacja!

PS. Ta z pierwszego posta to szrot - to widać od razu po chlewie pod maską i padniętym tylnym zawiasie, które jest pewnie przyczyną sprzedaży, bo widać, że to sport zapewne z Nivomatami, czyli na dzień dobry 5000zł do wsadzenia lub rzeźbienie.

Pozdr

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia