Witam. Mam takie oto 2, a w zasadzie 3 problemy.
Po pierwsze, któregoś pięknego dnia zachciało mi się wymienić żarówki od podświetlenia gałek od nawiewu, czego efektem po ich wymiane było małe spięcie i dymek w okolicach tego panelu.
Skutki były drastyczne, błąd poduszek na desce rozdzielczej i wiele wiele innych. Po wymianie wszystkich uszkodzonych bezpieczników pozostały mi takie problemy. Dalej wyświetla się błąd poduszek. I teraz tak, by przywrócić je do życia potrzebuje jakiegoś sterownika czy sensora airbagu tak ? Moja bella ma w standardzie 2 poduszki, więc jaki dokładnie sterownik potrzebuję ? (jakiś nr. seryjny czy konkretny model byłby mile widziany, a nawet link do allegro).
Druga sprawa to taka, że padło mi ogrzewanie tylnej szyby i obiegu wewnętrznego, po prostu po wciśnięciu przycisków nic kompletnie się nie dzieje (mam wersję bez klimy). Czy wymiana całego panelu pomoże ? Sprawdziłem błędy i nic nie wyskoczyło, jeśli chodzi o podłączenie ze komputerem od poduszek to się nie udało, więc podejrzewam że po prostu padł. Tak więc, ponawiam pytanie, wymiana panelu z tymi trzema pokrętłami powinno pomóc ?
noi kolejna sprawa odnośnie gałki zmiany biegów. Mam taką oto gałkę w swojej alfie
Uploaded with ImageShack.us
i nie mam pojęcia jak ją odkręcić. Powiedzmy że jest już trochę zjechana i chciałbym ją zamienić na jakąś inną. Sama ta "góra" się zdejmuje, ta gumowa część, potem zostaje plastik połączony z całą resztą, wybierakiem i tym czymś co się podnosi do zmiany biegu na wsteczny...To coś plastikowe z góry się zdejmuje ? nie chciałbym niczego uszkodzić a boje się robić to na siłe...
To wszystko, z góry dziękuję za pomoc![]()