Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Co to za kontrolka

Użytkownik Rowerzysta Avatar manli
    Mieszka w
    okolice Radomska
    Auto
    166 2,4 jtd 136 KM 2000r

Domyślnie Co to za kontrolka

Witam, mam na desce taką kontrolke co na fotce ale ona mi sie nigdy nie zapala i niewiem od czego ona jest,widoczna jest ona w dzien pod pewnym katem jak sie patrzy. Kontrolke wyciołem z fotki gdzieś z neta dla pokazania i jeszcze jedno w filtrze paliwa niemam czujnika obecnosci wody ale są przewody do podłaczenia chyba na 3 piny i takie troche głupie pytanie jak spowodowac zapalenie sie kontrolki podłanczajac na krótko w tej wtyczce który z którym

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Jedyne co mi przychodzi do głowy to kierunki przyczepy.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Z tego co gdzies kiedys znalazlem i o ile dobrze pamietam to jest kontrolka dzialania kierunkow w przyczepie.. w momencie gdy uruchomisz kieruek i w przyczepie nie bedzie swiecil w przyczepce to powinna sie zaswiecic..

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

To na 100% kierunki przyczepy.

Kolegom, którzy twierdzą, że "jestem wszędzie" oznajmiam - nie, ta kontrolka u mnie działa poprawnie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 24V Sport-tronic Rok produkcji: 1999

Domyślnie

apropo kontrolek, czy wszystkie 166 miały kontrolkę niezapiętych pasów? bo mi się nie świeci ani nic nie piszczy gdy ich nie zapnę

tak samo jest z kontrola abs przy przekręceniu kluczyka działa ze sprawna , podczas ostrego hamownia gdzie czuje ze załącza się ABS kontrolka się nie zapala

czy 166 z 99 roku miały trakcje? ruszając na mokrej nawierzchni przy boksujących kolach nic się nie zapala na desce

szubi
    Gość

Domyślnie

z tego co mi wiadomo jeśli samochód ze Szwajcarii ciągnięty to nie ma brzęczyka od nie zapiętych pasów przy najmniej w 166 mojej nie ma ale w 156 kolegi też nie ma nic żadnego brzęczyka. Co do kontroli trakcji a masz tam przycisk od włączenia/wyłączenia obok przycisku od wlewu paliwa? jak nie ma to czyli u Ciebie w samochodzie nie ma kontroli trakcji ja mam z 1998r i u mnie jest plus do tego jeszcze STR jak dobrze zapamiętałem ten skrót

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Ja mam samochod z Niemiec przywieziony i jest to koncowka roku 1999 i mam TCS-a ktorego wylancza sie przyciskiem umieszczonym kolo przycisku do otwierania klapki wlewu paliwa. Jak go wcisne to wtedy swieci mi sie caly czas na destce kontorlka ze system jest nie aktywny. Ale gdy jest aktywny i rusze gwlatowniej to wtedy kontrolka miga dajac sygnal ze system zadzialal..
    Co do pasow to bzeczka nie mam ale kontrolka na desce swieci gdy nie sa zapiete..
    A co do ABS-ów to przy przereceniu kluczyka kontrolka sie zapala i sprwdza system ale podczas jazdy jak sie uruchomi to nie miga ani sie nie zapala.. wiec chyba tak ma byc.. bo z tego co pamietam jak mialem uszkodzony czujnik abs-u w punciaku to kontrolka caly czas sie swiecila ze jest cos nie tak..

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 24V Sport-tronic Rok produkcji: 1999

Domyślnie

aha ok czyli pasy odpadają bo kupiona w Szwajcarii, ABs tez ok, nic w Vectrze B lift było tak jak działał abs to zapalała się kontrola , widać w każdym aucie jest inaczej

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

Cytat Napisał zulek1986 Zobacz post
    Ja mam samochod z Niemiec przywieziony i jest to koncowka roku 1999 i mam TCS-a ktorego wylancza sie przyciskiem umieszczonym kolo przycisku do otwierania klapki wlewu paliwa. Jak go wcisne to wtedy swieci mi sie caly czas na destce kontorlka ze system jest nie aktywny. Ale gdy jest aktywny i rusze gwlatowniej to wtedy kontrolka miga dajac sygnal ze system zadzialal..
    Co do pasow to bzeczka nie mam ale kontrolka na desce swieci gdy nie sa zapiete..
    A co do ABS-ów to przy przereceniu kluczyka kontrolka sie zapala i sprwdza system ale podczas jazdy jak sie uruchomi to nie miga ani sie nie zapala.. wiec chyba tak ma byc...
    możesz być spokojny, nawet po lifcie 166 tak samo się zachowuje.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

wyglada ze tak bynajmniej u mnie tak to dziala.. Jak spadnie sniego to wtedy bede wiedzial wiecej bo jak narazie to mi sie tylko dwa razy uruchomil Abs na sliskiej drodze i dzieki temu wiem ze dziala