Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Drzwi - jak wejść?

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie Drzwi - jak wejść?

Witam wszystkich
    Problemów ciąg dalszy a mianowicie pierwsze przymrozki rano samochód zamarznięty centralny drzwi po otwierał ale dostać się do środka nie szło. Przynajmniej przednimi drzwiami od kierowcy pozostałe jakoś popuszczały. Odpaliłem samochód może się nagrzeje puszczą po 15 minutach nic z tego odpuściłem wziąłem bmke. I teraz mam takie pytanko czy istnieje możliwość rozebrania boczka na zamkniętych drzwiach? Wygląda to tak jakby cięgno zamka w ogóle nie zazębiało i centralny szaleje otwiera-zamyka mam fabryczny na podczerwień. Wchodzę od pasażera jest to trochę kłopotliwe a tym bardziej że w poniedziałek mam wyjazd na Litwę i to nie sam. Znacie może jakieś sprawdzone metody na otwarcie tych drzwi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Ja dziś dostawałem się w ten sposób do swojej Drzwiami pasażera, cięgno zamarzło i przy otwieraniu centralny łapał dosłownie na sekundę i z powrotem zamykał. Kręciłem kluczykiem w drzwiach i drugą ręką na szybko szarpałem (oczywiście z wyczuciem) aż za 3-4 razem udało mi się w momencie otwarcia centralnego otworzyć drzwi. Dalej przecisnąłem się za kółko i pojechałem. Po drodze rozbuchałem ją w środku jak w saunie i po kilku km centralny się zamknął po czym zaczął normalnie pracować i wszystko jest już OK. Tak więc albo zaprowadź ją do garażu albo odpal, grzanie na opór i zostaw ją tak niech sobie pochodzi z pół godzinki.

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Ja dziś dostawałem się w ten sposób do swojej Drzwiami pasażera, cięgno zamarzło i przy otwieraniu centralny łapał dosłownie na sekundę i z powrotem zamykał. Kręciłem kluczykiem w drzwiach i drugą ręką na szybko szarpałem (oczywiście z wyczuciem) aż za 3-4 razem udało mi się w momencie otwarcia centralnego otworzyć drzwi. Dalej przecisnąłem się za kółko i pojechałem. Po drodze rozbuchałem ją w środku jak w saunie i po kilku km centralny się zamknął po czym zaczął normalnie pracować i wszystko jest już OK. Tak więc albo zaprowadź ją do garażu albo odpal, grzanie na opór i zostaw ją tak niech sobie pochodzi z pół godzinki.
    Pół dnia chodziła i nie pomogło dalej jest to samo. Ale czy to możliwe żeby centralny działał poprawnie na pozostałe drzwi a kierowcy nie otwierał nawet grzybek jest osadzony nieco niżej od pozostałych. Ręczne próby podniesienia grzybka też nie skutkują. Nadal nie wiem jak otworzyć te cholerne drzwi. Potrzebny jakiś dobry złodziej

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał jary17 Zobacz post
    Ręczne próby podniesienia grzybka też nie skutkują
    No wiesz, jednak swoje ważę
    A na poważnie, może Ci coś się wpakowało w zamek. Ostatnio miałem taką akcję w Omedze, tyle że tam wszystkie drzwi się zablokowały. Pomogło kilka mocnych uderzeń pięścią w drzwi w okolice zamka i poszło. Spróbuj tego a jak nie to będziemy myśleć dalej. Dziwne tylko trochę że wszystkie działają oprócz tych jednych.

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

No wiesz, jednak swoje ważę
    A na poważnie, może Ci coś się wpakowało w zamek. Ostatnio miałem taką akcję w Omedze, tyle że tam wszystkie drzwi się zablokowały. Pomogło kilka mocnych uderzeń pięścią w drzwi w okolice zamka i poszło. Spróbuj tego a jak nie to będziemy myśleć dalej. Dziwne tylko trochę że wszystkie działają oprócz tych jednych.
    Ja również do ułomków nie należę i moje 92 oczywiście z wyczuciem też już przerabiałem na różne sposoby z zewnątrz i od wewnątrz ręką i nogą, i również nie skutkuje. Jutro za dnia będę kombinował jak boczek rozebrać przy zamkniętych drzwiach bo to mi dużo pomorze w diagnozie nawet spiszę go na straty byle by tylko je otworzyć. Wchodzenie od strony pasażera jest za mocno kłopotliwe mam za długie nogi i cały wyświetlacz i konsole upier...le za mocno kłopotliwe jak dla mnie za stary już jestem

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

No to wygląda na rozsypany zamek, miałem to w Focusie, zablokował się akurat jako otwarty i już ani drgnął, nawet Pudzian by go nie ruszył Nie wiem jak jest mocowany boczek w 164 także powodzenia

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

No to wygląda na rozsypany zamek, miałem to w Focusie, zablokował się akurat jako otwarty i już ani drgnął, nawet Pudzian by go nie ruszył Nie wiem jak jest mocowany boczek w 164 także powodzenia
    Większość śrób odkręcisz...
    Najgorzej będzie z tą pod podświetleniem i wkrętami na dolne krawędzi... Myślę czy tam coś jeszcze jest... Ale chyba nie...
    Nie wiem czy uda ci się odchylić boczek (górą wystaje cycek - chyba że zdecydujesz się wygiąć patyk od cycka ). Może wtedy coś zwojujesz.
    A tak to pamiętaj o śróbach w kieszeni na drzwiach - jak podniesiesz to jest taka plastikowa listwa do zdjęcia. No i śróba/wkręt za przyciskami do sterowania szybami To takie o których na początku nie wiedziałem i nie mogłem sobie z tym poradzić

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

[QUOTE=michalepwa;434731]Większość śrób odkręcisz...
    Najgorzej będzie z tą pod podświetleniem i wkrętami na dolne krawędzi... Myślę czy tam coś jeszcze jest... Ale chyba nie...
    Nie wiem czy uda ci się odchylić boczek (górą wystaje cycek - chyba że zdecydujesz się wygiąć patyk od cycka ). Może wtedy coś zwojujesz.
    A tak to pamiętaj o śróbach w kieszeni na drzwiach - jak podniesiesz to jest taka plastikowa listwa do zdjęcia. No i śróba/wkręt za przyciskami do sterowania szybami To takie o których na początku nie wiedziałem i nie mogłem sobie z tym poradzić

Lokalizacje śrub to ja znam i zgadzam się z tobą że będą problemy z dołem bo nijak nie ma tam dojścia przy zamkniętych drzwiach ale nie mam wyjścia muszę go rozebrać bo to jedyna droga na otwarcie tych drzwi w miarę bezkolizyjnie.

Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto

Domyślnie

Już po temacie sprawa załatwiona.

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

W sensie zdjęty boczek czy zrobiony zamek?? Co było nie tak??