Mam alarm to już wiem, tylko nie daje znaku, na centralce jest wejście na jakiś kluczyk ( coś podobnego jak z boku na automatach cyfrowych do gier (owocki) ) Jak to przekręcić jak niemam tego kluczyka???
Mam alarm to już wiem, tylko nie daje znaku, na centralce jest wejście na jakiś kluczyk ( coś podobnego jak z boku na automatach cyfrowych do gier (owocki) ) Jak to przekręcić jak niemam tego kluczyka???
Pod klapką od bezpieczników (tam gdzie masz gniazdo OEBD) powinien być zamek na kluczyk. Jeśli masz taki kluczyk to nim włączysz alarm.
Właśnie tam tego niema, a alarm jest bo jest dioda przy szybie, czujniki ruchu i centralka, a ma z boku pod gumowa osłonką wejście na taki kluczyk
---------- Post dodany o godzinie 23:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:06 ----------
a centralka jest przy prawej lampie w komorze silnika
---------- Post dodany o godzinie 23:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:07 ----------
no i co z tym zrobić??
W poprzedniej alfie miałem taki alarm.Można go było włączyć/wyłączyć tylko kluczykiem przy syrenie alarmu.Ja posiadałem taki kluczyk . Jak go nie masz to bez niego nie aktywujesz chyba że pokombinujesz i przekręcisz bez kluczyka
a kluczyk do alarmu jakis inny bedzie bo jak kupowałem dostałem 2 takie same, te czerwone z gumowym przyciskiem od centralnego. Jak auto jest zamknięte do dioda i tak nie mruga, nie działa nawet jak zamknięte otworze od środka przez otwartą szybe ;/
ten twoj alarm na pewno nie jest fabryczny, więc cieżko powiedzieć, być może jest bezpilotowy, być może powinien być dodatkowy pilot, a być może ktoś go wyciągnął i zostawił tylko syrenę i okablowanie. Tak czy inaczej musisz dojść gdzie jest centralka, odczytać z niej co to za alarm i ściągnąć do niego instrukcję.
witam ,mam taki sam alarm i gdy zamykam auto z pilota w kluczyku to alarm sie nie aktywuje , ale mam 2 piloty od tego alarmu i jak wcisne przycisk na pilocie to i zamykają sie drzwi i uruchamia sie alarm, sprawdz czy masz centralke wbudowaną w syrene ,jeśli tak wystarczy zakupić taki sam alarm z pilotami ,wypiąć wtyczke z syreny(centralki) i je zamienić,nie ma roboty z kablami ,czujnikami itp. u mnie jest to alarm fox , był często montowany w salonach fiata(praktyki) pozdrawiam
Ok fajnie, ale z tego co patrzyłem na pierwszy rzut oka tam niema zadnej etykiety (bynajmniej teraz) i niewiem jaki to alarm ;p no nic wykręce może coś doczytam na niej, a gdzie take centralke moge zakupić??
![]()
samej centralki z pilotami szukaj na allegro (używanej) a jak coś to znajdz nową , jest taki plus że nie ciągniesz kabli, czy w swojej masz wtyczkę czy wychodzi wiązka kabli?? jak nie znajdziesz takiej samej to szukaj instrukcji podłączenia, kupisz inny alarm i podłączysz pod starą instalacje ,pozdrawiam