Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Jak włączyć nieaktywny alarm???

kamikaze1988
    Gość

Exclamation Jak włączyć nieaktywny alarm???

Mam alarm to już wiem, tylko nie daje znaku, na centralce jest wejście na jakiś kluczyk ( coś podobnego jak z boku na automatach cyfrowych do gier (owocki) ) Jak to przekręcić jak niemam tego kluczyka???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Pod klapką od bezpieczników (tam gdzie masz gniazdo OEBD) powinien być zamek na kluczyk. Jeśli masz taki kluczyk to nim włączysz alarm.

kamikaze1988
    Gość

Domyślnie

Właśnie tam tego niema, a alarm jest bo jest dioda przy szybie, czujniki ruchu i centralka, a ma z boku pod gumowa osłonką wejście na taki kluczyk

---------- Post dodany o godzinie 23:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:06 ----------

a centralka jest przy prawej lampie w komorze silnika

---------- Post dodany o godzinie 23:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:07 ----------

no i co z tym zrobić??

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

W poprzedniej alfie miałem taki alarm.Można go było włączyć/wyłączyć tylko kluczykiem przy syrenie alarmu.Ja posiadałem taki kluczyk . Jak go nie masz to bez niego nie aktywujesz chyba że pokombinujesz i przekręcisz bez kluczyka

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał kamikaze1988 Zobacz post
    Mam alarm to już wiem, tylko nie daje znaku, na centralce jest wejście na jakiś kluczyk ( coś podobnego jak z boku na automatach cyfrowych do gier (owocki) ) Jak to przekręcić jak niemam tego kluczyka???
    ten zamek aktywuje tylko syrenę, jeśli nie masz kluczyka to po prostu musisz wymienić całą syrenę. A centralka alarmu jest z pewnością w innym miejscu (jeśli nikt jej wyciągnął) - dojdziesz po kablach.

kamikaze1988
    Gość

Domyślnie

a kluczyk do alarmu jakis inny bedzie bo jak kupowałem dostałem 2 takie same, te czerwone z gumowym przyciskiem od centralnego. Jak auto jest zamknięte do dioda i tak nie mruga, nie działa nawet jak zamknięte otworze od środka przez otwartą szybe ;/

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał kamikaze1988 Zobacz post
    a kluczyk do alarmu jakis inny bedzie bo jak kupowałem dostałem 2 takie same, te czerwone z gumowym przyciskiem od centralnego. Jak auto jest zamknięte do dioda i tak nie mruga, nie działa nawet jak zamknięte otworze od środka przez otwartą szybe ;/
    ten twoj alarm na pewno nie jest fabryczny, więc cieżko powiedzieć, być może jest bezpilotowy, być może powinien być dodatkowy pilot, a być może ktoś go wyciągnął i zostawił tylko syrenę i okablowanie. Tak czy inaczej musisz dojść gdzie jest centralka, odczytać z niej co to za alarm i ściągnąć do niego instrukcję.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

witam ,mam taki sam alarm i gdy zamykam auto z pilota w kluczyku to alarm sie nie aktywuje , ale mam 2 piloty od tego alarmu i jak wcisne przycisk na pilocie to i zamykają sie drzwi i uruchamia sie alarm, sprawdz czy masz centralke wbudowaną w syrene ,jeśli tak wystarczy zakupić taki sam alarm z pilotami ,wypiąć wtyczke z syreny(centralki) i je zamienić,nie ma roboty z kablami ,czujnikami itp. u mnie jest to alarm fox , był często montowany w salonach fiata(praktyki) pozdrawiam

kamikaze1988
    Gość

Smile

Ok fajnie, ale z tego co patrzyłem na pierwszy rzut oka tam niema zadnej etykiety (bynajmniej teraz) i niewiem jaki to alarm ;p no nic wykręce może coś doczytam na niej, a gdzie take centralke moge zakupić??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kowall85
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    AR 156 1.8 ts 2000r

Domyślnie

samej centralki z pilotami szukaj na allegro (używanej) a jak coś to znajdz nową , jest taki plus że nie ciągniesz kabli, czy w swojej masz wtyczkę czy wychodzi wiązka kabli?? jak nie znajdziesz takiej samej to szukaj instrukcji podłączenia, kupisz inny alarm i podłączysz pod starą instalacje ,pozdrawiam