witam
Pytam bo przejechałem juz na moich klockach (chyba TRW) prawie 50 tys km i zużyłem może 1/3 okładziny. Jeżdżę dość dynamicznie i jestem w szoku. Te klocki tak mają? Dodam, że klocki założyłem do nowych tarcz.
pozdr.
witam
Pytam bo przejechałem juz na moich klockach (chyba TRW) prawie 50 tys km i zużyłem może 1/3 okładziny. Jeżdżę dość dynamicznie i jestem w szoku. Te klocki tak mają? Dodam, że klocki założyłem do nowych tarcz.
pozdr.
A tak z ciekawości jakie tarcze zakładałeś bo mi też sie szykuje wymiana?![]()
Może kolego założyłes zbyt twarde klocki, albo zbyt miękkie tarcze i zużywają ci się tarcze zamiast klocków? Mnie klocki starczają na jakieś 40tys km, a tarcze na ok 100tys km - oczywiście mówimy o przodzie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
tarcze w przodzie jak i w tyle ATEa co do wytrzymałości klocków to wydaje mi się dość indywidualną kwestią ale pewno coś koło 40 tyś km na pewno
Mam ATE i są za twarde. Przelatane 30tyś, lekko nie mają, a mają się zadziwiająco dobrze. Za to tarcze (mikoda,ten sam przebieg) w lato będą do wymiany. (klocki też, u mnie się nie sprawdzają)
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Tarcze i klicki mam trw. Chyba za bardzo oszczędzam moją bellepewnie dość duży wpływ ma to, że 1/3 tego przebiegu zrobiłem po trasie.
ale co pochwalić się chciałeś czy jak? Jak mam na to ochotę, to klocki czy też tarczę poniżej 50tyś wydymam. W normalnych warunkach, dużo więcej wytrzymują.