Witam Panowie
Zainspirowany tematem w dziale zrób to sam postanowiłem zamontować wysuwane spryskiwacze reflektorów . I teraz moje pytanie gdzie najłatwiej bedzie mi puscic dwa kabelki od pompki do wnetrza samochodu ?
Witam Panowie
Zainspirowany tematem w dziale zrób to sam postanowiłem zamontować wysuwane spryskiwacze reflektorów . I teraz moje pytanie gdzie najłatwiej bedzie mi puscic dwa kabelki od pompki do wnetrza samochodu ?
czyżbyś instalował oddzielną pompkę do spryskiwania lamp na oddzielnym włączniku?
alfa romeo... upośledzony obiekt specjalnej troski
tak dokładnie kolegoJakies pomysły
??
a spryskiwacze wysuwają się pod ciśnieniem płynu?
bo jeżeli tak to, wg mnie, najprościej prąd uzyskać przy samej pompce - działa wtedy na jednym włączniku - szyba i lampa.
ale coś za coś - większe wtedy zużycie płynu
w oryginale jest tak, że spryskiwanie na lampę odbywa się przez 2-3 sekundy i tylko przy włączonych światłach
no tak ja wiem ze tak było by najprosciej . ale wolałbym jednak miec osobny przycisk stykowy chwilowy w kabinie . spryskiwacze wysuwaja sie pod cisnieniem płynu![]()
no to może byłby sposób aby ograniczyć do kilku sekund pracę tej dodatkowej pompki?
jednak obstaje przy swoimczyli dodatkowy przycisk w kabinie i instalacja puszczona z komory silnika do wnetrza
:
Zdemontuj plastikowe podszybie, po lewej stronie (od kierowcy) jest gumowa przelotka, zrób w niej dziurę, przeciągnij kabelki, wyjdą pod teską za bezpiecznikami i dalej według potrzeb. Prosto i bezproblemowo. W tematach dotyczących przeciąganiu zasilania do wzmacniaczy znajdziesz więcej. Ale po zdjęciu podszybia dasz radę.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Dzieki kolego slavol jutro sie zabieram za to![]()
u mnie kabelki były puszczone fabrycznie, nic nie musiałem ciągnąć - sprawdź może u ciebie też jest ta wtyczka.