Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: przepływomierz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Slades
    Mieszka w
    Radziejów
    Auto
    Była 145 1.6 TS/ Była 147 1.9 JTD/ Jest 159 1.9 JTDM 16V :D

Domyślnie przepływomierz

Witam potrzebuje Nowego przepływomierza BOSCH o nr 0280217111

Mógłby ktoś dać namiary na taki przepływomierz w rozsądnej cenie????

Pozdrawiam
    Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
    Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
    Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

witam

u mnei taki nowy jest od reki (ale ost sztuka) cena alfaholicka to 720 zł w tej chwili (nie mam na nią wpływu, stare ceny z wysokiego kursu euro) jak cos prv

neistety nie jest to tania sprawa ale jest to org bosch
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Wojce
    Gość

Domyślnie

http://allegro.pl/alfa-fiat-przeplyw...322837129.html

używka,ale daja gwarancje ,ja kupiłem używkę Bosha i jeżdze ponad rok na nowe szkoda kasy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał Slades Zobacz post
    rozsądnej cenie????
    W rozsądnej cenie nic nie znajdziesz - szukaj wkładu lub przepływomierza od Vectry V6 - będzie sporo tańszy i jest praktycznie identyczny. Polityka cenowa tej - partolącej co się da - firmy to jakiś rasowy bandytyzm i trzeba z tym walczyć dobierając zamienniki z innych marek i głośno o tym mówić. Ciekawe skąd takie rozbieżności cen ? Cyzby przepływki do AR robi dwóch "chińczyków" i dlatego są prawie dwa razy droższe od wersji dla innych marek i od wersji pięciopnowej, która notabene jest bardziej skomplikowania technologicznie. Nie dość, że dołują z jakością to liczą sobie jak za złoto - trzeba ich spuścić po brzytwie i przesiąść się na auto z silnikiem na gaźniku i firma Bosch nie będzie miała komu wciskać swojego chłamu.
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Cytat Napisał Wojce Zobacz post
    http://allegro.pl/alfa-fiat-przeplyw...322837129.html

używka,ale daja gwarancje ,ja kupiłem używkę Bosha i jeżdze ponad rok na nowe szkoda kasy
    warunki gwaracji

Warunki gwarancji : Towar zakupiony na naszych aukcjach jest objęty gwarancją rozruchową tz. 10 dni od dnia odebrania przesyłki. Zasadniczym warunkiem gwarancji są nienaruszone plomby gwarancyjne - zabezpieczajace. Gwarancją na części elektroniczne które muszą być montowane w warsztacie specjalistycznym jest uwzględniana tylko po pisemnym oświadczeniu fachowca o stanie uszkodzenia części. W takim przypadku w pierwszej kolejności część wymieniamy na sprawną. Jeżeli nie posiadamy części na wymiane zwracamy pieniądze w terminie do 14 dni od daty otrzymania zwrotu. Nie odpowiadamy za błędy diagnostyczne warsztatów i nie zwracamy pieniędzy w przypadku zakupu i stwierdzenia iż przyczyną usterki jest inna część. Nie odbieramy przesyłek za pobraniem. Niestety nie jestesmy wypożyczalnią !!!

Koszty związane z nieuzasadnioną reklamacją (koszty diagnostyki i przesyłek) pokrywa kupujący. Kupujacy zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć zakupioną część w celu wymiany gwarancyjnej -- nastepnie odesłanie po uwzględnionej reklamacji do klienta na koszt J.M.COMPLEKS.

---------- Post dodany o godzinie 11:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:24 ----------

Cytat Napisał aquarius01 Zobacz post
    W rozsądnej cenie nic nie znajdziesz - szukaj wkładu lub przepływomierza od Vectry V6 - będzie sporo tańszy i jest praktycznie identyczny. Polityka cenowa tej - partolącej co się da - firmy to jakiś rasowy bandytyzm i trzeba z tym walczyć dobierając zamienniki z innych marek i głośno o tym mówić. Ciekawe skąd takie rozbieżności cen ? Cyzby przepływki do AR robi dwóch "chińczyków" i dlatego są prawie dwa razy droższe od wersji dla innych marek i od wersji pięciopnowej, która notabene jest bardziej skomplikowania technologicznie. Nie dość, że dołują z jakością to liczą sobie jak za złoto - trzeba ich spuścić po brzytwie i przesiąść się na auto z silnikiem na gaźniku i firma Bosch nie będzie miała komu wciskać swojego chłamu.
    a to ciekawostka, a powiedz mi na czym polega ta identycznosc? pytanie zueplnie szczere, jak to wywwnioskowac, maja ten sam nr wkladu?
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Wojce
    Gość

Domyślnie

Powiem tak środki elektroniczne w modelach 145 wszędzie są te same czyli wykręcamy boshowski środek tam jest numer nabity i można dopasować nawet z innego modelu ,ja dopasowałem z Bravy jtd za 79 zlp ,gdzie za nowego wołali 550 a auto warte z 5 k ,różnią sie tylko średnica "rur' ,a jak sie nowe kupuje to tez trzeba zamontować u mechanika i musi podbić ,żeby gwarancja była ważna

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    maja ten sam nr wkladu?
    Temat znany od bardzo długiego czasu. Pojawił się na forum z adresu alfaromeo.pl wraz z dokładna analizą wkładów, więc odpowiedź tak prosta jak pytanie - od trzech lat jeżdżę na takim właśnie wkładzie i nie widzę jakiejkolwiek różnicy
    Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 15-12-2010 o 12:18
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

a czy ts-y przy poj 1.6, 1.8 i 2.0 mają takie same przepływki?

---------- Post dodany o godzinie 12:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:41 ----------

bo chodzi mi o to czy musze patrzec na numery, czy np mógłbym do swojej zapodac wkład od tej vectry v6 i smigac? który model vectry?

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał Wojce Zobacz post
    Powiem tak środki elektroniczne w modelach 145 wszędzie są te same czyli wykręcamy boshowski środek tam jest numer nabity i można dopasować nawet z innego modelu ,ja dopasowałem z Bravy jtd za 79 zlp ,gdzie za nowego wołali 550 a auto warte z 5 k ,różnią sie tylko średnica "rur' ,a jak sie nowe kupuje to tez trzeba zamontować u mechanika i musi podbić ,żeby gwarancja była ważna
    dobrze kolego kombinujesz nie można dawać się w du.. je...
    to samo dotyczy sond - dedykowana do ts 8v to 330 pln a uniwersalną bosh kupiłem za 160 pln. Najlepsze jest to że jeżdżę na sondzie od punto, która jest krosowana na tą uniwersalną i wszystko gra

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał NERO2287
    a czy ts-y przy poj 1.6, 1.8 i 2.0 mają takie same przepływki?
    Wkłady są te same - różnica jest jedynie w średnicy otworu (rury) przez którą przepływa powietrze.

Cytat Napisał NERO2287
    bo chodzi mi o to czy musze patrzec na numery, czy np mógłbym do swojej zapodac wkład od tej vectry v6 i smigac? który model vectry?
    Nie pamiętam - ale jak przeszukasz archiwum to na pewno znajdziesz. Temat był już parę razy poruszany zarówno tutaj jaki i na alfaromeo.pl
    Pozdrawiam
    Zbyszek