Witam!
Co uwazacie na temat takich wspomagaczy jak fuel booster,fuel injection clean i innych srodkow firmy STP???
Witam!
Co uwazacie na temat takich wspomagaczy jak fuel booster,fuel injection clean i innych srodkow firmy STP???
ze lepiej nie uzywac.....![]()
Ja raz na rok uzywam STP do czyszczenia wtryskiwaczy silnikow benzynowych
NIgdy nie zaszkodzilo![]()
u mnie tak sam wtryskiwacze mam czyszczone jednym ze specyfików tej firmy![]()
...ale czy coś dało?Napisał Szef
DD Sam się nad tym zastanawiam żeby kupić ale to chyba kasa w błoto. :?:
ja zastosowałem ostatnio dodatek do mojego JTD-ka (dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy). Zaważyłem porawę dynamiki na niskich obrotach. Moim zdaniem takie dodatki n apewno nie zaszkodzą, mogą tylko pomóć.
pozdrawiam
a ja jestem sceptykiem bo patrzac od logicznego punktu widzenia ,co daja takie specyfiki a niby to ze usuwaja wszelkie czastki stale typu nagar ,wszelkie zageszczone oleiny ze spryskiwaczy ,tlokow i zaworow tylko teraz pytanie skoro rzeczywisice usuwaja to pytam gdzie te wszelkie czastki stale znikaja wszak nie spalaja sie bo sa one wynikiem spalania wiec smiem twierdzic ze zalegaja w oleju i teraz sprawa druga jesli taka czastka jest natyle mala zeby przedostac sie na sito wewdruje po silniczku zmniejszajac tymsamym efekt smarowania w miejscu gdzie zalegaja -czyli prozaicznie uszkadzaja silnik a jesli sa na tyle male ze moga spowodowac zalepienie kanalow olejowych (stopniowe rzecz jasna )co wtedy-zonk!~!!!!,istnieje rowniez szanasa ze sa to dobr srodki ale jak sam napisałem niezastosuje ich ,moge sie mylic rzecz jasna ,ale co one robilyby z tym osadem moze rozpuszczaly ale to jeszcze gorzej bo oznacza to ze sa mocno inwazyjne sam nie wiem chcialbym zapoznac sie z jakims rzetelnym testem na ten temat moze ktos ma cos takiego ,bo intewresuje mnie to niezmiernie
Wydaje mi się, że te cząstki stałe o których piszesz są wydmuchiwane z cylindra.![]()
smuz,
marek1975, Ja tez tak mysle No chyba ze sa spalane dzieki temu dodatkowi
NIe zabardzo rozumiem czemu piszesz tu o kanalach olejowy itp skoro mowimy o specyfikach do czyszczenia ukladu paliwowego ??
u mnie nie wiem czy coś dało. Mechanik polecił to zalałem
Pozdrawiam