Mam kilka pytań do forumowiczów:
1. Jak sprawdzić czy w aucie jest alarm jak się go włącza?
2. Kontrolka w drzwiach kierowcy sygnalizująca zamknięte drzwi. Jak kupiłem auto to mrugała normalnie ostatnio zmieniałem radio i akumulator, fachowiec mi tak podłączył radio że chyba non stop pobiera prąd i w dwa dni potrafi mi rozładować kompletnie nowy akumulator który z raz już spokojnie naładowałem do pełna i teraz tak kontrolka po zamknięciu drzwi kilka sekund mruga normalnie potem kilka sekun jakby tak oszczednie ledwo widac a po kilku sekundach juz w ogóle czy to ma związek z nie doładowanym aku? Jakiej mocy powinien być aku do 1,9 JTDm 16v mi wciskali 62ah.
3. Podczas jazdy po dość nierównych drogach nie zawsze tylko na większych nierównościach słychać drzwi tak jakby znosiły każdą większa dziurę jak by już były wytłuczone. chodzi o prawe drzwi przednie co mogło się zużyć albo poluzować wina zawiasów?
4. Podczas jazdy głównie na niższych obrotach na trzecim biegu lub na czwartym jak puszczam gaz albo odejmuje trochę gazu słychać dziwny dzwiek proporcjonalny do prędkości jakby dwa metalowego co jakiś czas ocierało o inną cześć metalową im wolniej tym rzadziej słychać ten moment no jakby tarcia nie wiem czy to akurat tak to się odbywa bo do niczego nie jestem wstanie porównać tego dźwięku. co to może być łożysko w kole czy co?