Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: 4 nurtujące pytania!

LukaszS84
    Gość

Domyślnie 4 nurtujące pytania!

Mam kilka pytań do forumowiczów:

1. Jak sprawdzić czy w aucie jest alarm jak się go włącza?
    2. Kontrolka w drzwiach kierowcy sygnalizująca zamknięte drzwi. Jak kupiłem auto to mrugała normalnie ostatnio zmieniałem radio i akumulator, fachowiec mi tak podłączył radio że chyba non stop pobiera prąd i w dwa dni potrafi mi rozładować kompletnie nowy akumulator który z raz już spokojnie naładowałem do pełna i teraz tak kontrolka po zamknięciu drzwi kilka sekund mruga normalnie potem kilka sekun jakby tak oszczednie ledwo widac a po kilku sekundach juz w ogóle czy to ma związek z nie doładowanym aku? Jakiej mocy powinien być aku do 1,9 JTDm 16v mi wciskali 62ah.
    3. Podczas jazdy po dość nierównych drogach nie zawsze tylko na większych nierównościach słychać drzwi tak jakby znosiły każdą większa dziurę jak by już były wytłuczone. chodzi o prawe drzwi przednie co mogło się zużyć albo poluzować wina zawiasów?
    4. Podczas jazdy głównie na niższych obrotach na trzecim biegu lub na czwartym jak puszczam gaz albo odejmuje trochę gazu słychać dziwny dzwiek proporcjonalny do prędkości jakby dwa metalowego co jakiś czas ocierało o inną cześć metalową im wolniej tym rzadziej słychać ten moment no jakby tarcia nie wiem czy to akurat tak to się odbywa bo do niczego nie jestem wstanie porównać tego dźwięku. co to może być łożysko w kole czy co?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Przy lampce sufitowej z przodu (jak jest alarm) to masz czujniki ruchu. Jak nie ma alarmu to masz schowek na okulary

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Przy lampce sufitowej z przodu (jak jest alarm) to masz czujniki ruchu. Jak nie ma alarmu to masz schowek na okulary

A nie do końca jest to prawda, mam schowek na binokle oraz dwa czujniki ruchu zaczepione na słupkach przedniej szyby. Ponadto za zegarami, na desce mam dodatkowy przyciski do ustawiania alarmu. W sumie 3 diody mi mrygają. w drzwiach, czujnik uderzeniowy(chyba) na szybie w górnym rogu od kierowcy i ww. przycisk. Alarm producenta.

Ad. 1. A sposób na alarm, wsiądź do środka, zamknij drzwi centralnym i od środka je otwórz (ręcznie). Wydaje mi się, że to powinno uruchomić alarm, choć przyznaję się, że nie próbowałem.

Ad. 2.Natomiast co do diody w drzwiach, to podobno tylko straszak, żaden tam alarm. I jakoś nie wyobrażam sobie, żeby była w stanie rozładować aku, chyba że po tygodniu.

ad. 3. mnie się delikatnie lewe tłuką, ale żadnyc luzów jeszcze nie znalazłem. Szukałem. A Alfa jest 100 % bezwypadkowa.

Ad. 4. Nie wiem, sory
    Ostatnio edytowane przez Wodzu ; 18-01-2011 o 08:59

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał Wodzu Zobacz post
    Alarm producenta.
    Tak Ci wmówili...

...brzmienie V6 - bezcenne!

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Tak Ci wmówili...

Ja tam nie wiem, specjalistą nie jestem, natomiast mam taki zapis w umowie AC. Ma straszyć pospolitych złodziejaszków, wiadomo, że na prfesjonalistę nie starczy.

Alarm Meta System, w paru alfach już taki widziałem.

M@T
    Gość

Domyślnie

Mam taki sam alarm jak kolega wodzu i dopłacałem w salonie, żeby mi go założyli, więc to nie jest alarm producenta tylko sprzedawany przez salon

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Ja nie twierdzę, że alarmu nie masz, czy, że jest kiepski. Całkiem możliwe, że jest lepszy od seryjnego Jednak alfowski on nie jest, a to chyba miał na myśli autor pytania.
    Na profesjonalistę nic nie starczy

...brzmienie V6 - bezcenne!

Wodzu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Ja nie twierdzę, że alarmu nie masz, czy, że jest kiepski. Całkiem możliwe, że jest lepszy od seryjnego Jednak alfowski on nie jest, a to chyba miał na myśli autor pytania.
    Na profesjonalistę nic nie starczy

Fakt. Nie wiem gdzie był założony.

W AC jest zapis o alarmie fabrycznym, a nie jak napisałem producenta, stąd pewnie "nieporozumienie".

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Alarm fabryczny czyli założony w fabryce

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Mete zakladaja dealerzy we wlasnych serisach. Ja mialem w 156 fabryczny i stacyjka wylaczenia syreny byla w miejscu bezpiecznikow - meta tak raczej nie ma.