Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: PRZKLADKA SILNIKA W AR 145 Z 1,4 NA 1,6 BX

dragol1
    Gość

Domyślnie PRZKLADKA SILNIKA W AR 145 Z 1,4 NA 1,6 BX

Witam alfistów
    Mam problemik a mianowicie kupilem AR 145 1,4 bx z lipnym silnikiem tz tloków prawie nie ma wiec dopadlem drugi silnik przytarty na wale ale 1,6 bx niczym sie nie różni prucz średnicy tloka i osprzętu elektroniki poskladalem odpalil od razu ale nie ma wolnych obrotów tz są ale w granicach 1200-1700 obr/nim i falują świece są przylane gdy sie wykręci po chwili pracy silnika i grzeje sie mocno katalizator a po rozgrzaniu lekko dymi z rury na bialo ale to nie problem niech sobie dymi

czy ktoś kombinowal szczepić te silniki

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem stwierdzenie "tłoków prawie nie było" Wiedziałeś, ze kupujesz samochód z uszkodzonym silnikiem tzn. czy poprzedni właściciel uprzedził Cię o tym? Ile auto miało przejechane? Ile Cię kosztował ten nowy nabytek?
    Jeśli chodzi o falowanie na niskich obrotach to standardowo - sprawdź przepustnicę i silnik krokowy. POZDRAWIAM
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

dragol1
    Gość

Domyślnie

tloki byly popękane pierścienie pozacierane a przebieg niby 180000km a co do ceny to kobitka chciala sie pozbyc i wziolem za 2000pln

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Przyznam, że dobrą cenę udalo Ci się wynegocjować. Mam nadzieję, że na silniku się skończy. A jak blacha? Dobrze to określileś "przebieg niby..." - coś mi się zdaje, że albo było sporo więcej, albo ktoś bardzo zaniedbał silnik - mam na myśli wymianę oleju itp. Moja ma przejechane 232.000 km i jeszcze jakoś jeździ choć zauważyłem ostatnio niewielki przeciek w okolicach skrzyni biegów. Mam nadzieje, że jeszcze trochę pojeżdźę ta swoją BESTIĄ Życzę powodzenia w naprawie i szerokiej drogi. POZDRAWIAM
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

dragol1
    Gość

Domyślnie

poskladalem z 2 silnikow 1 no i z 1,4 zrobilem 1,6 a wygląda to tak: zostala elektronika, wal korbowy, walki rozrządu pompa oleju z silnika 1,4 a tloki, korpus silnika i glowice z 1,6 silnik początkowo wariowal ale zresetowlem komputer i zaczelo wszystko sie kręcić jak należy wolne obroty nie falują ,przyśpieszenie ok bryczka chodzi jak ta lala