Witam! Posiadam alfę 147 1,9 jtd z 2001 roku. Od czsu kiedy ją mam czyli jakies 5 miesięcy przy ciepłym silniku przy odpalaniu występuje pisk jednosekundowy. Pisk te pojawia sie także, przy ruszaniu pod górkę, gdy obroty nisko spadają. Na zimnym silniku przy odpalaniu pisk ten nie występuje. Zastanawiam sie czy moze być to spowodowane. Drugim moim problem jest zamykanie szyb elektrycznych, szyby zamykają się na raty tzn. szyba się zamyka w pewnym momencie staje i trzba przycisk nacsisąć znwu i dzieje się tak co 1 lub 2 cm dlatego to bradzo denerwuje. Mam też taki problem że na wskźniku temperatury w aucie mam 70 stopni po przejechaniu około 50 km spokojną jazdą w warunkach zimowych obroty max 2,5 tys. Wydaje mi się że to trochę mało. Powiedzcie mi także co zrobić aby dorobić kluczyk, pilot, ponieważ posiadam jeden a do tego nie działa i musze otwierać ręcznie, dowiadywałem się w serwisie w Płocku i wycenili mi na 1200 zł. Nie wiecie czy jest jakaś inna opcja dorobienia pilota? Pozdrawiam!