No własnie czy skłądacie lusterka w swoich 156 na myjni i jak to zrobić, nie miałem do tej pory samochodu z elektrycznymi i nie wiem zbytnio czy można je składać czy jak. Proszę o szybkie odpowiedzi, bo pogoda zmusza mnie do umycia mojej Alfy![]()
No własnie czy skłądacie lusterka w swoich 156 na myjni i jak to zrobić, nie miałem do tej pory samochodu z elektrycznymi i nie wiem zbytnio czy można je składać czy jak. Proszę o szybkie odpowiedzi, bo pogoda zmusza mnie do umycia mojej Alfy![]()
nie musisz składać. Nic im się nie stanie. JEdynie co to na szkłach pozostaną maleńkie kropeczki, które musisz zetrzeć szmatką.
Ja nie składam, ale w myjniach "przejazdowych", w których szczotki nie cofają się.
W myjniach "stacjonarnych", w którym auto stoi i szczotki latają we wszystkie strony, proponuję złożyć lusterka (elektryczne składa się jak standardowe) a nawet antenę- kiedyś w clio na takiej myjni urwało mi antenę przy wracających szczotach.
Dziękuję bardzo za informacje! Podziękowania poleciały, a Mighty Alfa jedzie odbyć higienę(2 raz w przeciągu 4 dni).
Lusterka mozna zlozyc. Najlepiej przytrzymac w miejscu laczenia miedzy mocowaniem a lusterkiem, a druga reka pchnac w strone szyby. Trzeba nieco sily wlozyc (bez przesady oczywiscie).
A nie szkoda Wam lakieru?
Nie lepiej na ciśnieniówkę i od czasu do czasu na ręczną, wosk itd.?
Lakier bezpieczny, użytkownik zadowolony, chłopaki na myjce szczęśliwi![]()
Mi od ciśnieniówki porobiły się małe białe odpryski na masce- co przy czarnym lakierze drażni.
Ja składam lusterka z przezorności. Jednak wykecam też antentkę na dachu i zawsze mnie korci żeby ja zostawić bo jest niby krótka. Czy ktoś z Was ją zastawia na myjni automatcyznej?
Ja mam uraz jak mi urwało antenę w Punto 2 bo nie mogłem jej odkręcić i zaryzykowałem.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Na myjni automatycznej, przez którą się przejeżdża- zostawiam.
Na myjni automatycznej, na której auto stoi w miejscu (BP, Orlen itp) ściągam antenkę i składam lusterka. Kilka postów wyżej pisałem, że kiedyś w Clio myjnia pozbawiła mnie anteny..