Mozecie przyblizyc mi koszt jaki powinien byc za samą robocizne przy wymianie rury turbo-ic w mojej alfie? jakie jest tam dojscie łatwe?
bo chce wybadać mechanika![]()
Mozecie przyblizyc mi koszt jaki powinien byc za samą robocizne przy wymianie rury turbo-ic w mojej alfie? jakie jest tam dojscie łatwe?
bo chce wybadać mechanika![]()
z tego co pamiętam to trzeba 2 opaski okręcić... i tyle
a widać to chyba tu, jeżeli o tą rurę ci chodzi...
http://th.interia.pl/40,b79b947201674307/19jtd8v.jpg
no ale tam pewnie trzeba od dołu zajść albo trochę góry porozkręcać... raczej więcej jak 40 minut mu to nie powinno zająć
Ostatnio edytowane przez Zonkil ; 18-02-2011 o 08:52
czyli pewnie zdjecie oslony silnika + opasek i wymiana... kosztowo pewnie nie wiecej niz 50?
no jeszcze dochodzi dostanie się do opaski przy intercoolerze... to tam może być trochę zabawy bo jednak trzeba będzie zdjąć tę plastikowe osłony z góry, no albo z dołu
no tak z 50zł by wyszło jak uczciwy mechanik... a ile twój ci powiedział i co mówił o wymianie ?
robota trwa 15 minut, i nawet nie trzeba osłony ściągać![]()
o widzisz, na to czekałemdzieki
![]()
No mi powiedzial 50-100 bo nie wie jak to tam leci zupelnie ale jak spojrzy i bedzie latwo to nie "orżnie" mnieto mu powiem ze to chwila moment
![]()
a czekaj czekaj... bo mi się popier...iło, ja myślałem o IC-dolot ( pewnie dlatego że sam miałem do wymiany)
a jak IC-T to rzeczywiście 15 minut... razem z podniesieniem autaczyli za za uj nie 50zł tylko co najwyżej 30zł... i to ja usługa expresowa...
ja to zrobiłem pod blokiem, bez żadnego kanału ani nic, uniosłem tylko 1 stronę do góry żeby było jak się położyć pod samochodem bo tak to trochę ciasno i nie było jak rąk przełożyć.
tak to ty mu nie mów... bo dopiero cię skasuje...
jak to znajomy to możesz mu wspomnieć że nawet osłony nie trzeba ściągać...
a nie znajomy to jak podniesie auto zajrzyj tam z nim i zapytaj ile to będzie kosztowało? jak powie że "a tak z 5 dych to zapytaj po dlaczego tak długo skoro nawet nie trzeba osłony ściągać.. i dostęp jest praktycznie od ręki...
20zł będzie dobrą ceną. Robota na 3 minuty