Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Karta SIM do fabrycznego telefonu

kubarecz
    Gość

Lightbulb Karta SIM do fabrycznego telefonu

Witam,

zauważyłem że koło radia mam slot na kartę - domyślam się że to wbudowany telefon.
    Jak mogę tam włożyć kartę SIM z mojej komórki? Nie chcę mieć nowego numeru tel. w samochodzie, chcę używać tego którego mam w moim telefonie.
    Nie mogę włożyć tam mojej karty sim bo jest za mała. Czy ktoś używa tego tel? Jakie macie z tym doświadczenia i opinie?
    dzięki

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Pewnie że używamy
    Trzeba tam włożyć pełną kartę taką jak otrzymujesz od operatora (z której wyłamujesz ten mały SIM). Nie wiem po co chcesz przekładać kartę. Idź do operatora i poproś o dubler do auta (w erze to się nazywa tandem). Będziesz miał dwie karty z tym samym nr tel. Tylko wyłączasz jeden a włączasz drugi. Albo przelogowywujesz wybierając określony nr (w erze 9600). W ten sposób nic nie przekładasz i się nie męczysz. Korzystasz bez problemu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Zgadza się :-) Ja po długich walkach z telefonem też rozgryzłem mój problem i od tamtej pory korzystam i nie narzekam tak jak Marek napisał musisz cała kartę wsunąć ja z początku znalazłem jakiś stary plastik i tam na taśmę klejącą przyczepiłem swoją kartę z telefonu w celu sprawdzenia jego funkcjonowania:-)

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Pewnie że używamy
    Trzeba tam włożyć pełną kartę taką jak otrzymujesz od operatora (z której wyłamujesz ten mały SIM). Nie wiem po co chcesz przekładać kartę. Idź do operatora i poproś o dubler do auta (w erze to się nazywa tandem). Będziesz miał dwie karty z tym samym nr tel. Tylko wyłączasz jeden a włączasz drugi. Albo przelogowywujesz wybierając określony nr (w erze 9600). W ten sposób nic nie przekładasz i się nie męczysz. Korzystasz bez problemu.
    Zgadza się, jedyny problem - tylko era oferuje tandem.

bella
    Gość

Domyślnie

Podepnę się pod temat.Ja z kolei mam problem tego typu ,iż jest wejście na kartę ale w środku tak jakby nie było ,,czytnika,, bo karta wpada do środka i sobie luźno lata.Pytanie-czy można dokupić ten ,,czytnik karty,, czy nie bardzo?Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi.

kubarecz
    Gość

Domyślnie

i tu jest problem... tylko Era moze daje mozliwosc uzywania dwoch kart SIM, nikt inny... i tu klapa

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał bella Zobacz post
    Podepnę się pod temat.Ja z kolei mam problem tego typu ,iż jest wejście na kartę ale w środku tak jakby nie było ,,czytnika,, bo karta wpada do środka i sobie luźno lata.Pytanie-czy można dokupić ten ,,czytnik karty,, czy nie bardzo?Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi.
    to znaczy, że masz podmienionego ics'a, nie da się dokupić samego czytnika, musisz wymienić radio (ICS) na taki, który ma telefon, ten zewnętrzny plastik jest osobnym elementem,
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jestem zdumiony że żadna sieć poza erą nie oferuje dublera karty do auta....
    Jeżeli chodzi o slot to pewnie jest tak jak Kubicze pisze ale jak ja rozkręcałem ICS to podczas jednego montażu rozsypała mi się taka mała sprężynka i wtedy też karta wpadała jak w du.... Zobacz jak jest u Ciebie. Jeżeli są tam jako takie prowadzenia to może być slot uszkodzony ale jak wsuniesz tam coś i zobaczysz (poczujesz) że nie ma tam w ogóle nic to masz sam panel a ICS bez telefonu. W takim wypadku trzeba sprawdzić czy masz antenę za ICSem wiszącą. Jak tak to kupisz sam ICS z telefonem. A jak nie ma to dupa bo musisz całą instalację. Czy warto? Twoja decyzja.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    jest: alfa 156 jtd 8V 2002r, fiat uno 1,4 1997r była: alfa 166 3,0 V6 24V 2001r

Domyślnie

szkoda że tylko Era daje taka mozliwość, w zeszłym roku przeszedłem właśnie z Ery do Play i tutaj niestety nie ma takiej mozliwości
    czarny dym power!!!

_lukasz_20
    Gość

Domyślnie

Plus też ma taką opcje ale tylko dla osob które mają u nich swojego opiekuna, przydzielają takiego jeśli ktos ma powyżej 5 numerów u nich ale można skorzystać z usługi multi sim koszty 20 zł miesiecznie i + tego że po odpaleniu samochodu przełacza sie automatycznie na karte w samochodzie nic nie trzeba przełaczac wyłaczac itd po zgaszeniu samochodu automatycznie zaczyna działać na tel