Witam. mam problem ze swoją bellą 156 2.4 20V , chodzi o błąd 1238 i do tego wyświetla się Motor Control System Failure . Z tego co wyczytałem to błąd dotyczy ciśnienia doładowania a właściwie jego przeładowanie. I wychodzi że tak jest bo ostatnio przyspieszając przy ok 3 tys obr zsadziło mi wąż. Sprawdziłem już kilka rzeczy a mianowicie :
1 wymontowałem erg no i był czysty nie było żadnych stałych elementów do tego ktoś już wcześniej założył blaszkę z 4 dziurami. może błąd że go profilaktycznie nie umyłem. Co do blaszki to czy ona tam musi być bo wszyscy piszą że zakładają ale ostatnio przeczytałem o podobnym problemie i przyczyną była ta blacha
2 sprawdziłem wężyki podciśnienia sterującego dźwignię turbiny i są ok. nie wiem tylko co z overboostem bo sprawdziłem go na odpalonym silniku . przy włączonym silniku zdjąłem kostkę dźwignia turbiny się wysuwa a po podłączeniu ponownie płynnym ruchem wraca czyli wychodzi na to że zawór VGT sprawny;
zauważyłem że po podłączeniu tej kostki słychać świst tak jakby już na wolnych obrotach było już za dużo powietrza ale nie wiem.
3 wyjmowałem czujnik ciśnienia doładowania i go czyściłem. poprzedni właściciel założył drugi, stary tez mam. nie wiem czy to ważne oba są boscha tak samo wyglądają ale mają różne numery- czy to tylko numer seryjny?
4 przepustnica też czysta bo przy wyjmowaniu ERG zdjąłem przewód od intercolera
macie jakieś pomysły co to może być. niestety nie mam programu który mógłby stwierdzić co jest przyczyną. jeszcze zapytam czy można sprawdzić elektromagnes ERG prostym sposobem czy ten grzybek pracuje?