witam mam pytanko na zimny silniku auto dobrze sie zbiera ale jak sie zagrzeje to brakuje mu mocy i zaczyna szarpac ktos mial podobny silnik 2.0 v6 tb.pozdrawiam
witam mam pytanko na zimny silniku auto dobrze sie zbiera ale jak sie zagrzeje to brakuje mu mocy i zaczyna szarpac ktos mial podobny silnik 2.0 v6 tb.pozdrawiam
Czujnik położenia wału jeśli się nie mylę![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
co znaczy jak się zagrzeje, to znaczy że przekracza 100 stopni, bo generalnie v-ki się nie przegrzewają nigdy bynajmniej te z Alfy moim zdaniem.
A wiele rzeczy może odpowiadać za szarpanie, u mnie wymieniłem cały układ zapłonowy + świece ale szarpanie było bardzo delikatne i tylko przy pełnym bucie,
zapraszam na nasz kanał o samochodach
https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg
nie przegrzewa sie tylko jak ma tak 50 stopni zaczyna delikatnie szarpac i brakuje mocy po przekjroczeniu 3 tys obrotow
Albo kup na allegro kable za 100zł, ściagnij AlfaDiag, albo FiatEcuScan (czy jakoś tak) i będziesz mieć servis w domu![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
dawno temu świece wymieniałeś ?![]()