Po przekręceniu stacyjki i po zgaszeniu auta coś trąbi. olej dolałem bo było min. , płyny uzupełnione. co to może być???
Po przekręceniu stacyjki i po zgaszeniu auta coś trąbi. olej dolałem bo było min. , płyny uzupełnione. co to może być???
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 04-04-2011 o 14:39
Przy takim opisie problemu to jedyna myśl przychodzi do głowy, że Ci klakson zwiera i trąbi. Postaraj się dokładniej określić co się dzieje... Pompa wspomagania ale to głównie przy mrozach albo coś z nawiewem?
Ostatnio edytowane przez Gino ; 03-04-2011 o 11:22
Panie a masz Pan gaz w swoim aucie??? Jeśli tak to prawdopodobnie masz staga bądź inną centralkę która upomina się o przegląd instalacji po przejechaniu jakiejść ilości godzin na gazie, bo centralki ustawiane są na godziny a nie kilometry. Następną opcją jest czy to trąbi czy wydaje takie terkotanie?? Terkotanie jest bodajże od silniczka krokowego, u mnie po przekręceniu zapłonu terkocze 3 razy, a po wyłączeniu zapłonu zaś 3 razy.
Alfy to zaczarodziejskie samochody
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
[QUOTE=IMO to alkomat protestuje.[/QUOTE]
Co ma piernik do wiatraka???
TROMBIĆ to tylko może klakson jak napisał kolega wyżej, ale tyle to chyba by człowiek rozpoznał że mu klakson trąbi.
Alfy to zaczarodziejskie samochody
hehee masz racje przejechałem na lpg równo 15000 i czas na wymiane filtra![]()