witam ,mam pytanie czy moze ktos jest zorientowany czy tuleje poliuretanowe posiadaja w sobie zalane metalowe wzmocnienie? pytam poniewaz gumy w wahaczach gornych posiadaja w sobie zatopione takie wzmocnienie ,
witam ,mam pytanie czy moze ktos jest zorientowany czy tuleje poliuretanowe posiadaja w sobie zalane metalowe wzmocnienie? pytam poniewaz gumy w wahaczach gornych posiadaja w sobie zatopione takie wzmocnienie ,
Mają![]()
tak ? od kiedy ? W górnym wahaczu osobno jest guma (lub poliuretan jeśli ktoś ma zmienione ) i osobno tulejka metalowa
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
tak zgadza sie ,ale czy po przeciecu na polowe poliurantu tzn tulejki ,czy w niej jest zatopione dodatkowe metalowe wzmocnienie ,bo w zwyklych gumach jest
pytam poniwaz mam walek PM ,i teraz nie wiem czy mam kupic sobie komplet tulejek za kupe kasy , czy poprostu wytoczyc wprasowac i gotowe ,lecz obawiam sie jesli nie dam tych wzmocnien {jesli tam sa} to auto bedzie plywac lub brac opony ,
Potrzebne są jeszcze tulejki stalowe które włożysz w otwór tulei poliuretanowej
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
tulejki metalowe mam ,prosze tylko o informacje czy PM posiadaja w sobie zatopione metalowe wzmocnienie ,widac to po przecieciu?
z tego co wiem to tuleja wahacza sklada sie z tulejki gumowej do ktorej wchodzi wklad stalowy, nie slyszalem zeby w samej gumie jeszcze byl zalany metal
Jeśli poliuretan to w środku nie ma nic zatopionego. Tulejki są wykonywane z wałka PU na tokarkach z tego co mi wiadomo a jedyna różnica ich twardości zależy od zastosowanego materiału. Dla przykładu do Gtv tuleja górnego tylnego wahacza to: 1 dużej średnicy podkładka, 1 "blok" wykonany z w/w materiału oraz 1 tulejka stalowa wchodząca w środek/otwór na śrubę.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...