Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: 1.7 16v czy jest mozliwość??

Użytkownik Rowerzysta Avatar jacho
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    alfa 33 1.4 Imola, rocznik 1993

Domyślnie 1.7 16v czy jest mozliwość??

ostatnio za przysłowiową flaszkę zostałem obdarzony zestawem z rozbitej 33-ki P4 tzn. przód do słupka A, jest silnik, skrzynia, wiązka, komp, przepływka niestety potrzaskana, dzisiaj to rozebrałem i ogólnie wygląda to dobrze (pokręciłem zamachem i wszystko się obraca ), młodzież jakiś czas temy zawinęła ją na drzewo lub słup, potem nabył to gość i chciał przełożyć do 145, ale do tego nie doszło, sprzedał alfę i chciał to wywieźć na złom, ale trafiło w moje ręce.
    Jednak dla wygody wolałbym przejść na gaźniki i mieć takie p&p do wrzucenia w dowolnym czasie, mam gaźniki z 1.4, moje pytanie jest takie: czy da się to osiągnąć z tym co mam, jeśli tak to wiadomo potrzebne będą adaptery pod gaźniki, tylko czy takie istnieją i są osiągalne?, czy te gaźniki, które mam dadzą radę?, czy ewentualnie trzeba coś w nich dłubnąć? (dysze, venturi), za wszelkie info i sugestie z góry dziękuję
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1040167.jpg
Wyświetleń:	116
Rozmiar:	312.0 KB
ID:	24065   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1040168.jpg
Wyświetleń:	124
Rozmiar:	582.0 KB
ID:	24066  

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

Mówisz o adapterach,ale ja nic o nich nie słyszałem,dlatego niech ktoś poratuje ,do tego wypadałoby mieć zapłon na kopułce i jakimś aparacie zapłonowym,a jak jest komp to chyba jej nie ma,chyba,że mieszany układ.Gaźniki w sensie strojenia pewnie nie ominą(jeśli w ogóle mają jakieś rezerwy) -1.7 na gaźnikach ma 137 hp ,nijak to się ma do mocy 1.4.Chyba,że załatwisz to centralnym gaźnikiem na wlocie do kolektora(żartowałem,to już lepiej LPG na mixerze)