Czy ktoś z Was wie, jak sprawdzić ( czy się da ) rzeczywisty przebieg w 159 poza danymi na wyświetlaczy i hodometrze ?
Czy ktoś z Was wie, jak sprawdzić ( czy się da ) rzeczywisty przebieg w 159 poza danymi na wyświetlaczy i hodometrze ?
Szymon
jeśli była serwisowana w ASO to dzwonisz tam gdzie była serwisowana i jak dobrze pójdzie to Ci powiedzą, a poza tym to nie wiem. może pod kompem coś da się znaleźć ale prawdopodobnie jak ktoś chciał przebieg ukryć to zrobił to fachowo i pod kompem pewnie też nic nie wykryjesz...
Musiałby zrobić bardzo fachowo. W większości wypadków da się wyliczyć rzeczywisty przebieg pomimo kombinacji z licznikiem i hodometrem. Ale do tego trzeba już dużej wiedzy i odpowiednich narzędzi.
sama ingerencja w hodometr nie jest łatwa i większość oszustów bazuje tylko na liczniku ze względu na koszty pełnego :tjunu"
DPF zapisuje przebieg
Niezależny od tego z licznika na zegarach i z odometra
Co prawda nie w Alfie ale silnik 1.9 mjtd
na liczniku 115kkm (nie mam screenu)
wg. odometru 230kkm - patrzymy screen
ilosc zmiany oleju (nie widać tutaj): parametr 'oil change counter': 9 (czyli 9* 30kkm lub 9*25kkm)
ostatnia zmiana oleju: 230kkm - na screenie
optycznie - auto wygląda na dużo większy przebieg (kierownica, pedały, wnętrze tj fotele itd) niż 115kkm
![]()
Przepraszam, ale muszę się wtrącić. O czym wy u diaska piszecie bo ja nie wiem. Proszę którego kolwiek forumowicza z tego postu który użył słowa " hodometr" i "odometr" o sprecyzowanie tłumaczenia i przedłożenia go na zastosowanie realne w pojeździe. Bo z tego co czytam albo piszecie o czymś o czym nie mam pojęcia i z miłą chęcią poczytam albo lejecie wode...
jeden napisze źle, a inny powtórzy...
Nie ma hodometraJest odometer - z angielskiego: licznik kilometrów.
- to tak jak z tym Osiowaniem Proxy, jeden żle przetłumaczy a inni powtarzają.
- a może używać polskiej nazwy: krokomierz.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm