Mam mały problem dotyczący w/w części. W trakcie badania skrzyni biegów Selespeed na examinerze, pojawiły się błędy w "czujniku ciśnienia hydraulicznego". Pytałem się mechanika, który diagnozował auto, ile kosztować będzie wymiana tej części, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Poza tym ciężko jest znaleźć tą część w necie.
Stąd moje pytanie do Szanownych Kolegów Forumowiczów - czy ktokolwiek spotkał się już z podobną sytuacją? Dodam tylko, że problem mojej skrzyni biegów wygląda dość prozaicznie: na komputerze wyświetla się informacja "System selespeed failure", jednak auto nie ma problemów z wybieraniem biegów podczas jazdy ciągłej, na trasie. Sam komunikat natomiast jest dość irytujący...
Podczas badania, komputer nie wykrył żadnych problemów w funkcjonowaniu skrzyni, samochód nie szarpie. Jedyne co mnie niepokoi, to fakt, że podczas zatrzymywania się na światłach (gdy akurat wyświetla się komunikat o błędzie) auto nie redukuje biegów (np. stopniowo z 4. do 1.), tylko zatrzymuje się, będąc na piątym biegu po czym, gdy próbuję ruszyć "zamula" przez chwilę i nagle przeskakuje na bieg 1. Opisana przeze mnie sytuacja ma miejsce dość rzadko, jednak niepokoi mnie...
Czy to tylko i wyłącznie wina czujnika?