Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Gdzie zakładać gaz piątej generacji?

iscub
    Gość

Domyślnie Gdzie zakładać gaz piątej generacji?

Witam, chciałbym założyć do mojej 147 gaz V generacji. Może ktoś z was może polecić stację w woj. Łódzkim, może Wielkopolskim? Chyba, że proponujecie instalacje VI generacji, ale pytanie jak wcześniej, czyli gdzie jest firma godna polecenia. Co do typu instalacji, chcę mieć jak najmniej awaryjną, czyli dającą zysk z przejścia na gaz. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Slepecci
    Gość

Domyślnie

Ja proponuje IX generacje Auto zapierdziela jak szalone

Vespucci
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał iscub Zobacz post
    ... do mojej 147 gaz V generacji....
    ... chciało się Panią? To zap$!%^@#* na nią !!

a tak poważnie... Przy obecnej cenie 98 na poziomie 5,40 i apetytem na paliwo 10-12L - mieszkając w mieście.... też zastanawiam się nad gazem ;(

Po prostu czysta ekonomia... przy niewielkim przebiegu zwróci mi się po roku... albo zrobię 2 razy tyle km i się nie zwróci NIC...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał iscub Zobacz post
    Witam, chciałbym założyć do mojej 147 gaz V generacji. Może ktoś z was może polecić stację w woj. Łódzkim, może Wielkopolskim? Chyba, że proponujecie instalacje VI generacji, ale pytanie jak wcześniej, czyli gdzie jest firma godna polecenia. Co do typu instalacji, chcę mieć jak najmniej awaryjną, czyli dającą zysk z przejścia na gaz. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    A ta szósta generacja to niby jaka jest bo nawet w Czakramie o tym nie słyszałem?! Do tego silnika dobrze zamontowana IV generacji całkowicie wystarczy i kosztuje co najmniej o połowę mniej niż wtrysk gazu w fazie ciekłej.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Jeśli nie masz silnika z bezpośrednim wtryskiem typu JTS , to w zupełności wystarzy sekwencja IV generacji.
    No chyba że masz takie widzimisię a na to już nie ma rady.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto

Domyślnie

Cześć!
    Pod trzepie się pod temat V generacji.
    Mam AR156 2.0 JTS super silnik.Założyłem do niej in-stalkę IV generacji. Ekonomia jazdy bez zarzutu , poprawność pracy tez , jest trochę tylko za wolna w momentach przełączania gaz-benzyna a w tych silnikach ze względu na wtryski w głowicy musi to robić często, o trwałości na razie nic nie powiem bo przejechałem dopiero 8tyś z groszami.
    Teraz chcę kupić jeszcze jedną Alfę też z takim silnikiem i też chce założyć LPG ale już V generacji.
    Jeśli ktoś z was ma taką instalke lub wie gdzie FAKTYCZNIE zakładają to proszę o wiadomość.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Cześć!
    Pod trzepie się pod temat V generacji.
    Mam AR156 2.0 JTS super silnik.Założyłem do niej in-stalkę IV generacji. Ekonomia jazdy bez zarzutu , poprawność pracy tez , jest trochę tylko za wolna w momentach przełączania gaz-benzyna a w tych silnikach ze względu na wtryski w głowicy musi to robić często, o trwałości na razie nic nie powiem bo przejechałem dopiero 8tyś z groszami.
    Teraz chcę kupić jeszcze jedną Alfę też z takim silnikiem i też chce założyć LPG ale już V generacji.
    Jeśli ktoś z was ma taką instalke lub wie gdzie FAKTYCZNIE zakładają to proszę o wiadomość.
    Nie założył bym IV gen do JTS a V kosztuje minimum 5500 więc nie taka znów oszczędność... Tutaj masz firmę montującą w Łodzi : http://www.autobayer.pl/index.php?op...=127&Itemid=82

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto

Domyślnie

Dzięki za namiary .Podzwonię do nich i dam znać co mi powiedzieli.

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 06:58 ----------

Dzwoniłem do nich. Niestety na dzień dzisiejszy V generacje , która wykorzystuje wtryski fabryczne silnika , mają przygotowane tylko do aut grupy VV (FSI , TSI)
    Będę szukał dalej .