Witam
Czy w silnikad diesla byly zmiany jakies po 2002 roku, a przed?? Tak jak np T.S zmienil sie na JTS i przybylo mu mocy tak czy zmienilo sie cos w silnikach JTD?? Chodzi zarowno o 1.9 i 2.4. Jak sie spisuja te silniki?? Chodzi o kulture pracy
Witam
Czy w silnikad diesla byly zmiany jakies po 2002 roku, a przed?? Tak jak np T.S zmienil sie na JTS i przybylo mu mocy tak czy zmienilo sie cos w silnikach JTD?? Chodzi zarowno o 1.9 i 2.4. Jak sie spisuja te silniki?? Chodzi o kulture pracy
Od roku 2000 turbosprężarka (Garrett GT17) zyskała zmienną geometrię łopatek turbiny, czego efektem był wzrost mocy silnika 1.9 do 110 KM/4000 obr./min. i momentu obr. do 269 Nm/2000 obr./min. Jednostka o pojemności 2.4 charakteryzowała się mocą 140KM/4000 obr./min. i mom, obrotowym 304Nm/1800 obr/min. W roku 2002 moc nowej wersji silnika 2.4 wzrosła do 150 KM/4000 obr./min.
Następna modernizacja silników JTD nastąpiła w 2003 roku. Dzięki licznym zmianom moc silnika 1.9 podniesiono do 140KM co jest wartością porównywalną do osiąganych przez najlepsze silniki benzynowe o tej pojemności. Moment obrotowy wzrósł do 305Nm/2000 obr./min. Tak wysokie parametry uzyskano przechodząc na technikę 4-zaworową. Nowy 1.9 JTD 16v Multijet wyposażono w odróżnieniu od poprzednich wersji w 2 wałki rozrządu w głowicy oraz dodatkową chłodnicę oleju. Ciśnienie wtrysku oleju napędowego osiąga wartość 1400 barów i odbywa się on poprzez wprowadzenie paliwa w trzech równomiernych wtryskach, następujących w ciągu 3 milisekund. Technologia produkcji wtryskiwaczy zakłada oddzielne programowanie centralki sterującej w każdym egzemplarzu silnika, co jest konieczne, by zapewnić wszystkim silnikom jednakowe osiągu. Silnik współpracuje z sześciobiegową skrzynią przekładniową. Wersja silnikowa 2.4 JTD 20v Multijet z roku 2003 (występuje w modelu po faceliftingu 2003) ma mocą 175 KM (dodano 25KM). Maksymalny moment. obrotowy wynosi 385 Nm z których 90% przypada między 1750 a 3500 tys. obrotów. Prędkość max Alfy 156 z silnikiem 2.4 JTD 20V to 225 km/h, przyspieszenie od 0-100 km/h w 8,3 sekundy, średnie zużycie paliwa 6,6 litra oleju napędowego. 90% max mom. obrotowego dostępne jest między 1750 a 3500 obr./min..
Mam nadzieję iż wyczerpująco napisałem.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
czesto widze ogloszenia z 1.9 co maja 115 km. Przed 2002 rokiem ile mialy?? Wiem ze to wszystko moge w googlach znalezc i przeczytac ale inaczej ejst jak sie rozmowe prowadzi i opiera na swoich doswiadczeniach
Pierwsza generacja JTD - poj. 1.9 miała 77kW (105KM)
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Ktory z diesli jest lepszy wg Was?? 19 czy 2.4? Chodzi o wszystkokomfort,osiagi,spalanie itp itd
Nie wiem który jest lepszy bo mam 1.9 115km ale jedno wiem na pewno, jak się uprę na maksa to mogę zejść ze spalaniem na trasie do 4.5 litra... Np ostatnio z Zakopca do katowicA to na pewno duża zaleta, biorąc pod uwagę osiągi. Kultura pracy tego silnika, moim zdaniem znacznie przewyższa TDI z podobnych roczników..
No pewnie 1.9 a 2.4 bedzie mialo podobne spalanie w granicy roznicy 1 litra tak mi sie wydaje. Dobrze czy zle?Daniel jak CI sie sprawuje ten klekot? Miales problemy jakies?
Spalanie 2.4JTD waha sie od 5.6l na autostradzie do 8l w miescie, osiągi są bardzo przyzwoite, zwłaszcza przy wiekszy predkosciach nie odczujesz braku koni pod maską jesli chcesz przyspieszyc. Ja bym szukal 2.4, dzwiek tez jest niczego sobieMinusem 2.4JTD jest to ze jest ich mniej i trudno znalezc z małym przebiegiem, zreszta przy kazdym dieslu trzeba sie liczyc ze minimum 20tys rocznie taki silnik robi.
Tez za mna przemawia 2.4 jtd. Ale tak jak podkresliles Pawel ciekzo znalezc dobry egzemplarz![]()
podpowiem wam tylko tyle ja mam 2,4 jtd z 2004r ma juz ok 200 tys chodzi jak nowka
zero problemow tylko szukam swiec zaroiwych , moc 175 konikow sama mowi za siebie, przy najbardziej dynamicznej jezdzie nigdy nie przekroczylo 9l
pozdro
tylko mi troche fotel skrzypi chyba sie wyrobil musze cos z tym zrobic tylko co? :-)