Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: odpala na chwilke i gasnie pomocy 18ts

paulaluki
    Gość

Domyślnie odpala na chwilke i gasnie pomocy 18ts

dzisiaj odpaliłem auto normalnie zrobiłem gdzieś 20 km i zgasiłem auto po czym
    za chwile wsiadłem odpalam a tu łapie na sekunde i gaśnie w kolektorze socym az buczy i tam jest taka klapka to ja odbiło potem ja wsadziłem na miejsce to samochod z wcisnietym pedałem gazu odpala na gornych obrotach od 3tys chodzi a już po nizej dlawi sie i gasnie. przeplywke zdjełem i tez to samo tzn tu od filtra wiec co to moze być? moze cos sie przestawiło ten samocho poprostu zaczarowany jest. prosze o pomoc

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Na ciepłym nie chce odpalić...może być czujnik położenia wału korbowego (pod rozrusznikiem,ok 100zł)
    next- coś z kolektorem, (zmienne fazy długości dolotu) może nie przełącza, ale nia ma to wpływu na bieg jałowy....
    I nie wiem o którą klapkę chodzi??

paulaluki
    Gość

Domyślnie

na zimnym i na ciepłym to samo jest

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Wygląda na dużo lewego powietrza.
    O jakiej klapce piszesz ?- tam nie ma żadnej klapki-może kiedyś ktoś coś kombinował.
    Zdejmij kolektor - sprawdź jego szczelność.
    Jeśli to lewe powietrze to po uszczelnieniu (wymianie) kolektora trzeba będzie zrobić reset ECU kompem bo obroty będą za duże.

nymo
    Gość

Domyślnie

kolektor Ci rozsadziło.Miałem to samo...a właściwie mam.Tylko i wyłącznie wymiana,klejenie pomoże tylko na jakiś czas.

paulaluki
    Gość

Domyślnie

też chyba tak myśle jutro sie wezme za wyjecie go tylko tam słaby dostep nie qwiem czy se poradze jak ktoś z was cos takiego robił to by było fajnie o jakąś podpowiedz to pewnie rozsadziło ten kolektor ma ktoś na sprzedarz?
    jutro zobacze a moze on cały no musze zobaczyć wyjąc to

---------- Post added at 22:29 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

dziwne jest to ze przyjechalem i było wwszystko dobrze a potem jak odpalałem to potrafiło nawet strzelić w tym kolektorze

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:29 ----------

a jeszcze jedno to może dlatego miałem falujace obroty czysciłem przepustnice i wogole jutro zobaczymy tylko ny sie przydala jakas rozpiska jak wyjać ten kolektor

nymo
    Gość

Domyślnie

ja ostatnio wyjmowałem i jutro znowu.Masz gaz? Kolektor rozsadza,ponieważ nie montują gwizdków na "zawory?" i przy strzale plastik pęka.Używka kosztuje do 150zł.Odkręcić...trudna robota.

paulaluki
    Gość

Domyślnie

a wiec dzisiaj wyjełem kolektor i z wierzchu okazał się cały ale jeszcze jestam takie pokretło ze spręzyno kture otwiera w nim dysze i u mnie to cieżko chodziło i miało luz po rozebraniu kolektora okazało sie ze w srodku co przes€wa ten mechanizm jest odpekniety cały i wogóle mi nie przesuwało i dlatego nie mogłem odpalić a ni nic w poniedziałek wyslą mi drugi kolektor wsadze i zobaczymy

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:39 ----------

nymo robota nie jest wcale taka trudna tak jak ci podpowiedziłaem

paulaluki
    Gość

Domyślnie

kolektor wsadzony auto chula jak nigdy

nymo
    Gość

Domyślnie

no to świetnie