Witam mam pytanko czy ten klips jest dobrze zalozony?????????
Witam mam pytanko czy ten klips jest dobrze zalozony?????????
Na moje oko tak. Tylko wsuń dół do końca dla pewności.
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!
Też tak mi sie wydaje że jest ok,tylko spróbuj go wcisnac może jeszcze bliżej do zacisku,tak dla pewności by sprawdzić,czy dobrze siedzi![]()
dzieki za odpowiedzi tak mialem zalozony kiedys ten klips teraz zalozyli mi go troche inaczej i czasem przy chamowaniu jest dziwny odglos jakby cos tarlo
To nie klips, tylko sprężyna zacisku i jest założona FATALNIE - powinna zahaczać o występy (zęby) zacisku na górze i na dole - długa część sprężyny musi się znajdować rowkach za występami.
Jazda z tak założoną sprężyną GROZI poważnym uszkodzeniem hamulców i WYPADKIEM!!!
Tych mechaników trzeba by wywalić z roboty. Nic dziwnego, że masz dziwne odgłosy podczas hamowania.
Popraw to NATYCHMIAST!!!
A koledzy, którzy się nie znają, niech źle nie doradzają, bo mogą się przyczynić do jakiegoś nieszczęścia, utwierdzając kogoś w przekonaniu, że ma dobrze to, co jest ewidentnie spartolone.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 20-06-2011 o 21:21
Dzieki kolego teraz mam załozony prawidlowo i wlasnie pojawily sie dziwne odglosy jakby cos tarlo ale tylko jak tarcze i klocki sa zimne i to nie zawsze
Ok przyznaję racje koledze powinien być wsadzony za te zęby na górze i dole, moj błąd, pozdrawiam![]()