Witam, przymierzam się do zamiany felg 16" na 17" w 156 SW, opony będą w rozmiarze 215/45R.
I teraz mam pytanie, jak auto prowadzi się na takim rozmiarze kół i jak z komfortem?
Witam, przymierzam się do zamiany felg 16" na 17" w 156 SW, opony będą w rozmiarze 215/45R.
I teraz mam pytanie, jak auto prowadzi się na takim rozmiarze kół i jak z komfortem?
Zakładaj mam i jest super. Tylko lepiej to wyglada na niskim zawiasie niż na standardzie. I uważaj na miske!!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
No właśnie zawias zostawiam w standardzie, więc z miską nie powinno być problemów. A jak zawieszenie, wytrzymuje czy szybciej siada?
dzięki
Zawiecha nie wiem nie wymienialem jeszcze nicna niskim zawiasie ja nie redukuje nawet biegu w zakręcie. Kabina praktycznie nawet sie nie wychyla zbytnio. Dosłownie jak bolid. Jak wsiadłem do BMW 200KM na tym samym zakręcie o wiele gorzej zachowywało sie auto niz moja Alfa. Dlatego kocham to auto a jazda po zakrętach to po prostu bajka
gorzej z dziurami i koleinami ;/
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
ja miałem jakiś czas temu przesiadkę z 16 na 17- myślałem, że zwariuję...
Ale okazało się, że winne były opony, z którymi nabyłem felgi. Po kupnie nowych opon jest bardzo wporzo![]()
Osobiście jeżdżę na 16" w zimę, opona miękka wiem, ale i tak jest tragedia wszystkie dziury czuje, ale jak zakładam na lato 17" z walcem 225/45to aż chce się jechać, po dziurach mi poprostu się przetacza, za duże to żeby wpadło (no oczywiście zdarzają sie u nas konkretne dziury, że nawet 20" wpadnie...) ale konkretnie z przekonaniem mogę powiedzieć, że na 17 super się jeździ!
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v