coś mi rzęzi jak dodaje gazu, jakby garść śrubek wsypał pod maskę ewentualnie jak by coś bylo zasysane i sie gdzieś odbijało taki metaliczny żegot, cholera nie wiem jak to określić , gdzieś taki temat widziałem ale niemoge go znaleść.
coś mi rzęzi jak dodaje gazu, jakby garść śrubek wsypał pod maskę ewentualnie jak by coś bylo zasysane i sie gdzieś odbijało taki metaliczny żegot, cholera nie wiem jak to określić , gdzieś taki temat widziałem ale niemoge go znaleść.
A może poluzowała Ci się jakaś nakrętka? U mnie kiedyś tak jarmoliła syrenka od alarmu, dokręciłem i było okej![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Radzę z tym uważać. Kiedyś tak rzęziło mojemu koledze i było to łożysko w alternatorze. Dobrze, że dojechał z tym do warsztatu, bo to był już ostatni dzwonek.
Zdejmij najpierw pasek klinowy i odpal silnik - jak nie będzie rzęziło to już będziesz wiedział, co i jak. A kiedy zmieniałeś rozrząd i pompę płynu?
Acha, sprawdź też poziom płynu wspomagania kierownicy- nie wyje Ci przy skręcie na maxa?
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Rozrząd zmieniałem 14 tyś temu kompletny, olej też ostatnio zmieniałem jaieś 1000km temu. Sprawdzę ten płyn bo dawno tam nie zaglądałem. Mam wrarzenie że to słychać z lewej strony no nie wiem pozaglądam i osłucham za dnia.
A apropo czy na zimnym czy na ciepłym to raczej na ciepłym powyżej 3tyś i więcej w sumie staram się nie przekraczać 3tyś więc może i na zimnym szlak wie dzisiaj to wysłuchałem zobacze jutro. objawy nie występują za każdym razem.
A ja bym sprawdził blachy te które znajdują się na kolektorem wylotowym i nad tłumikami.
ooo wlasnie te blaszki koledzy co mam zrobic jak te blaszki maja szparki (tak jakby sie rozszczelnily) bo wydaje mi sie ze to przez to auto wydaje mi dziwny dzwiek z pod spodu
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Jeśli dobrze kojarzę to wystarczy dać większą podkładkę przy śrubie lub... wyrzucić![]()
FORZA ITALIA !
Nie jest to osłona, chwile było spokoju i od wczoraj znowu może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?