Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: problem z centralnym zamkiem i oswietleniem wnetrza

lukiskwuki
    Gość

Domyślnie problem z centralnym zamkiem i oswietleniem wnetrza

Witam serdecznie ostatnio borykam sie w mojej alfie 156 2.4jtd 2000r z problemem centralngo zamka, poprostu przestał sobie działac. Dzisiaj dobrałem sie do sterownika za schowkiem pasazera i okazało sie ze po odłaczeniu sterowania oswietleniem wnetrza centralny działa ok jednak gdy połacze oswietlenie do sterownika centralny sam sie zamyka a gdy zostane otwarte dzrzwi on znów sam je zamyka i tak wkółko .. gdzie szukac przyczyny domyslalam sie ze to jakies zwarcie tylko gdzie ono wystepuje doradzie mi cos koledzy...

Użytkownik Ogier Avatar lubo89
    Mieszka w
    Nowy Dwór Mazowiecki, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v 120KM (166KM) 2008r.

Domyślnie

Zwarcie zapewne w którymś zamku bo tam są czujniki oświetlenia. Pewnie, któryś z przewodów się przetarł albo czujnik padł.

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

Czy to wina oświetlenia tobym raczej nie stawiał takiej diagnozy po tym że odłączasz oświetlenie M40 i wszystko działa jak ma działać, szczególnie że jak się nie mylę to sa tam 3 kostki z czego 2 powiązane z centralnym i krańcówki w drzwiach, tyl jest na jednej kostce a przód razem z zasilaniem motoreduktorów na innej, więc wyciągając jedna kostkę to nie ma na to żadnego wpływu bo na zamkniętym zamku otwierając tyle drzwi nie otworzysz centralnego a wypinając te przednie to z automatu odłączasz centralny, wiec może opisz bardziej swój problem, oświetlenie dziala zarówki sie nie zarżą czasem lekko??
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

lukiskwuki
    Gość

Domyślnie

genaralnie oswietlenie działa chyba normalnie od zakupu tak było jak jest .....problem powstał gdy pewnego dnia centralny sam sie zamknął otworzył zamknął otworzył i przestało działać tzn z kluczyka i z pilota .. dzisiaj sie za to zabrałem i doszedłem że jezeli odłacze ta mała czarna kostke z całego modułu CZ to jest ok ale swiatło nie zapala sie i nie gasnie po ustawieniu na AUTO i otwarciu badz zamknieciu drzwi..dlatego własnie myslałem ze po stronie czujników zamkniecia drzwi lezy problem, sprobowałem tez pokolei odłaczyc kostki w drzwiach i tez bez efektu poprostu gdy podłacze ta kostke czarna do modułu to drzwi sie zame zamykaja
    Ostatnio edytowane przez lukiskwuki ; 08-08-2011 o 15:49