Jakiej długości wycieraczki przy przedniej szybie powinny być w 156?? U mnie obie mają 56 cm ale jedna, ta od strony pasażera ok. 3 cm zachodzi na podszybie i teraz nie wiem czy kupić 3 cm krótszą czy obie takie same i zostawić tak jak jest??
Jakiej długości wycieraczki przy przedniej szybie powinny być w 156?? U mnie obie mają 56 cm ale jedna, ta od strony pasażera ok. 3 cm zachodzi na podszybie i teraz nie wiem czy kupić 3 cm krótszą czy obie takie same i zostawić tak jak jest??
Długość wycieraczek to 560mm kierowca i 530mm pasażer, ta krótsza oryginalnie dodatkowo jest jeszcze wygięta lekko w "banan", ale można założyć zwykłą prostą, chociaż wtedy potrafi czasami delikatnie odstawać koło uszczelki szyby. Oczywiście da się z tym żyć. Po uruchomieniu wycieraczek po kilku centymetrach ruchu już przylega w całości do szyby.
mam założone płaskie: 530mm i 510mmdobrze zbierają i czyszcza całą potrzebna przestrzeń....
AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r
ja wymieniłem ostatnio same gumki, ramiona zostały orgialne cena 9 zł i wycieraja cacy i niech pozyją poł roku jak poprzednie to bedzie super
ja tez wymieniłem gumki jak kolega koszt jest śmieszny i zbiera do suchadługość to 560 mm i 530 na oryginalnych ramionach. Pzdr