Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Obudowa Filtra Powietrza

gajner
    Gość

Domyślnie Obudowa Filtra Powietrza

Witam serdecznie, posiadam alfę która ma wymieniony filtr na stożkowy. Chciałbym go wymienić na orginalny, na allegro jest ich sporo i nie wiem jak on powinien być dokładnie zamontowany w samochodzie chodzi mi o rezonator.Posiadam instalację gazową i nie wiem czy ten rezonator wejdzie mi pod maskę. Prosiłbym o jakieś fotki fitra i rezonatora jak one są zamontowane w samochodzie. Za odpowiedzi z góry dziękuje.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

rezonator montowany jest po prawej stronie puszki jak stoisz przodem do auta, montaż nie jest prosty mało miejsca, sam to przerabiałem bo też był stożek. Montaż tylko z kanału lub podnośnik, od góry niema miejsca aby to zrobić. Jeśli obok filtra zamontowali Ci parownik lub jakieś przewody od gazu to ciężko bedzie wcisnąc tam rezonator. Tak na marginesie jak kupiłem puche to przyszła bez tego rezonatora, bo nawet nie wiedzialem,że coś takiego jest jeździlem bez niego jakiś miesiąc i nic sie nie działo pozatym po jego montażu nie zauważyłem jakiejś róznicy ani w pracy silnika sile czy brzmieniu. Jedyny powodem jaki zamontowałem go byl jego kształt przez co bardziej chroni przed dostaniem się wody i zassaniem do silnika. Zdjęcia niemam i cięzko będzie bo od góry je zrobić

gajner
    Gość

Domyślnie

Mam rozumieć że jeżeli nie zamontuję rezonatora to nic się nie stanie, bo faktycznie mam mało miejsca. Parownik mam zamontowany pod przepływomierzem obok termostatu.Chyba że ten rezonator ma być w innym miejscu.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

nie no napewno w innym, rezonator jest na samym dole z 10cm nad osloną silnika jak taką posiadasz, jest obok puchy http://allegro.pl/obudowa-filtra-kpl...760007531.html co prawda w opisie jest ,że niby od jts ale jest bardzo podobna do tych montowanych TS-ach

gajner
    Gość

Domyślnie

Jest bardzo podobny, ale czy taki sam bo nie wiem czy zamawiać.

gajner
    Gość

Domyślnie

Ponawiam pytanie czy obudowa wraz z rezonatorem jest taka sama w TS i JTS