Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Problem z zawieszniem

papa16b
    Gość

Domyślnie Problem z zawieszniem

Witam od jakiegoś czasu strasznie haczę przodem nawet przy 80 km/h przy lekkim wyboju . Wcześniej tego nie miałem dodam ze mam zalozona plastikowa oslone silnika sprawdzalem nie poluzowala sie . Natomiast przednie wahacze(tak mi się wydaje ze to one ) są na wykończeniu strasznie stukają i hałasują przy niskiej prędkości i lekkich dziurach czy to przez nie zawieszenie się poddaje?? Bo podczas bujnięcia samochodu 2 razy sie bujnie i stoi twardo w miejscu także za wiecha jest raczej dobra . Wysoko stoi itp. ALe nawet gdy jade sam strasznie chacze przy wybojach bardzo malych . Z góry dziekuje za pomoc.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał papa16b Zobacz post
    Witam od jakiegoś czasu strasznie haczę przodem nawet przy 80 km/h przy lekkim wyboju . Wcześniej tego nie miałem dodam ze mam zalozona plastikowa oslone silnika sprawdzalem nie poluzowala sie . Natomiast przednie wahacze(tak mi się wydaje ze to one ) są na wykończeniu strasznie stukają i hałasują przy niskiej prędkości i lekkich dziurach czy to przez nie zawieszenie się poddaje?? Bo podczas bujnięcia samochodu 2 razy sie bujnie i stoi twardo w miejscu także za wiecha jest raczej dobra . Wysoko stoi itp. ALe nawet gdy jade sam strasznie chacze przy wybojach bardzo malych . Z góry dziekuje za pomoc.
    To o te dwa razy za dużo się bujnie.Amortyzatory.Dalej piszesz zawiecha raczej dobra?A wahacze nie są częścią zawieszenia?
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

papa16b
    Gość

Domyślnie

nie znam sie dlatego zadalem pytanie czy to wystarczy wymienic wahacze i cos pomoze bo wydaje mi sei ze amortyzatory sa dobre

rafal 27
    Gość

Domyślnie

Sprawdz końcówki drążka stabilizatora potem wachacze to wszystko zobaczysz jesli gumy przy tych czesciach sa cale to nie ma tam luzu to beda amory pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

dokładnie tak samo uwazam jak kolega wyzej, zalecał bym tez sprawdzic zbieznosc

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Za bujanie to raczej amorki sa odpowiedzialne. Już tak nie tłumią poprostu. Radziłbym Ci to szybko zrobić bo kiedyś możesz zostawić miskę na drodze!!!

papa16b
    Gość

Domyślnie

Końcówki stabilizatora maja duże luzy i wahacze gumy są bardzo wybite

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Stolica(nie mylić z wsią Warszawa)
    Auto
    146 1996r 1,4 BOXER + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał NERO2287 Zobacz post
    dokładnie tak samo uwazam jak kolega wyzej, zalecał bym tez sprawdzic zbieznosc
    Zbieżność ustawić-BZDETY!!!
    Zbieżność sobie ustawi jak wszystko wymieni.Wachacze bo ma luzy na silentblokach(gumach),Lączniki drążka stabilizatora bo również ma wybite.A głównie amortyzatory bo mu dobija na dziurach.

---------- Post added at 08:14 ---------- Previous post was at 08:06 ----------

Przy wymianie amortyzatorów sprawdzić jeszcze trzeba sprężyny bo choć to się dzieje sporadycznie to jednak pękają.Tyle że wtedy auto stoi nisko cały czas.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar aqaz
    Mieszka w
    Konstantynów Łódzki

Domyślnie

Mechanik z ASO, który pracuje w AR 15 lat doradza: "Jak wymieniasz amorki to sprężyny obowiązkowo - z czasem i tak się posypią, a za robotę zapłacisz dwa razy. Ale jak chcesz... "

---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 14:06 ----------
    Cytat Napisał papa16b Zobacz post
    Końcówki stabilizatora maja duże luzy i wahacze gumy są bardzo wybite
    To na CH** czekasz i trujesz?
    dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

hmmm , że co ? ze sprężyny wymieniać ?

tego właśnie nie rozumiem na cholerę je wymieniać ? no chyba ze pękną .