Witam, posiadam Alfę 147 1.6 TS z instalacją gazową sekwencyjną AG. Wszystko chodzi w porządku ale mam mały problem z ogrzewaniem a dokładniej w dni kiedy temperatura na zewnątrz wynosi poniżej 12 stopni moja alfeczka słabo grzeje w środku. Wcześniej było to odczuwalne tylko przy temperaturach poniżej 0. Pompa wody sprawna bo obieg jest, na wskaźniku temperatury na zegarach temperatura jest normalna czyli 90 stopni. Sprawdzałem wszystkie węże pod maską i są gorące także woda dochodzi do środka samochodu, myślałem, że może to być związane z instalacją gazową, która jest ogrzewana ciepłą wodą ale wąż dochodzący bezpośrednio do wnętrza samochodu jest też gorący. Układ jest odpowietrzony bo to też sprawdziłem od razu. Nie sprawdziłem jeszcze tylko nagrzewnicy bo to chyba dużo roboty. A też dziwnym jest fakt, że czasem jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to tak jakby grzało trochę lepiej, może tylko tak mi się wydaje ale piszę o tym bo może to coś pomoże w określeniu przez Was usterki. Proszę o pomoc bo zbliża się zima a nie chce marznąć w mojej Belli![]()