Jak w temacie. Świeci się kontrolka Airbag. Komputer wykazał taki błąd- wartość zbyt wysoka. Niekasowalny. Czy ktoś miał taki problem i co pomogło?
Jak w temacie. Świeci się kontrolka Airbag. Komputer wykazał taki błąd- wartość zbyt wysoka. Niekasowalny. Czy ktoś miał taki problem i co pomogło?
Ostatnio edytowane przez Alex ; 01-10-2011 o 07:18
Działa bez zarzutu- nie stwierdziłem innych objawów- poza błędami przepływki i sondy lambda, ale to raczej nie ma nic wspólnego.
kostka w słupku i przy ecu airbag, podaj dokładny błąd
po co dokładny bład jak klakson działa. problematyczne może być tylko ciśnienie ale tylko w przednich oponach, wartość ciśnienia w tylnych oponach nie ma nic wspołnego z airbagiem. zawsze wiedziałem że alfy sie psują.
a co ma klakson i taśma do błędu napinacza kierowcy? on jest w słupku bocznym, podaj dokładny błąd z komputera bo chyba nikt nie wie o czym pisze
A ładunek jest czy jest ale wystrzelony?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ładunek cały, kostka w słupku sprawdzona i jest ok. Kodu jeszcze nie podam bo nie pamietam, więc musze skoczyć ponownie na komputer. Jestem już umówiony na przyszłą Sobotę pod kabelek wtedy podam.
chlopaki mowią w innych postach o podobnej problematyce ze najpierw nalezy sprawdzic kosci pod siedzeniem przesmigać to jakims penetratorem itd. blad powinien sam zgasnac nawet w tym przypadku.
jeśli nie to centralka airbag do przeprogramowania, albo wymiana na nową o tym samym oznaczeniu... no chyba ze ktos ma jeszce innny pomysl bo ja tylko podaję rozkminione przez innych rozwiązanie które w kilku wypadkach zadziałało. centralka airbag jest pod pulpitem i mozna sie do niej dostac zdejmując boczki tunelu