Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Błędy Abs i silnika

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie Błędy Abs i silnika

Witam wszystkich dziś podłączyłem Belle pod kompa w związku z świecącą się kontrolką abs i ręcznego i wyskoczyły mi następujące błędy:
    0E Rear rh speed sensor not feasible Wartość za wysoka 147
    0E Rear rh speed sensor not feasible Przerwa przejściowy/obecny 170
    02 Front left load valve Wartość za niska 160

Następnie sprawdziłem błędy w silniku wyskoczyły mi następujące dodam że auto zachowuje się normalnie, przyśpiesza odpala nie dymi itp:
    P0704 Transmission Gear Sys (5)
    P1555 Brake Pedal
    P0235 Boost pressure 1
    Prosiłbym o porady, ponieważ zamówiłem pompe do abs razem ze sterownikiem bo tak mi mechanik powiedział że napewno sterownik od abs padł dlatego świecą kontrolki

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

U mnie był to właśnie sterownik od pompy, to chyba najczęściej pada. Kupiłem na allegro całą pompę i podmieniałem sam sterownik, dość prosty zabieg.

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie

Witam czy naprawdę nikt nie wie co to są za błędy i jak je zlikwidować???????

hipek12
    Gość

Domyślnie

Ja miałem to samo wszystkie wtyczki spryskałem Kontaktem i wszystko jest okej

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Podepnę się do tematu ponieważ też mam problem z ABS

Oczywiście wszystkie czujniki przy kołach są sprawne a błąd wychodzi że leży jakiś przekaźnik przy pompie...

Moje pytanie jest następujące udało mi się kupić kompletna pompę ABS z identycznego modelu 166 2,5 V6 z tą różnicą że tamten model posiadał manualną skrzynie biegów

oraz kontrole trakcji. U mnie nie ma i co jeszcze zauważyłem to na nowej pompie jest napis ASR a u mnie CL . Obie wyglądają identycznie ... Pytanie czy mogę śmiało podmienić pompy

czy jest szansa ze dojdzie mi funkcja kontroli trakcji czy nic z tego nie będzie i raczej pozostaje mi szukać pompy która jest przewidziana do mojej AR ???

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał sq9ord Zobacz post
    czy jest szansa ze dojdzie mi funkcja kontroli trakcji czy nic z tego nie będzie i raczej pozostaje mi szukać pompy która jest przewidziana do mojej AR ???
    Aż tak się w temat nie zagłębiałem, może ktoś z kolegów testował to się wypowie. Ale możesz spróbować przełożyć samą elektronikę z tej nowej do swojej starej pompy i zobaczyć czy zadziała. Chyba że jesteś pewien że tam coś padło mechanicznie. Ale sama przekładka elektroniki to jest chwilka, parę śrubek, nie trzeba pompy wyjmować ani hydrauliki rozpinać.
    moja była Bella...