Witam
Dzis podczas jazdy cos wystrzeliło jak by z okolic silnika i zaczeło piszczesc ale po chwili ustało. Wie może ktos co sie dzieje? Bo za bardzo nie wiem co z tym zrobić.
Witam
Dzis podczas jazdy cos wystrzeliło jak by z okolic silnika i zaczeło piszczesc ale po chwili ustało. Wie może ktos co sie dzieje? Bo za bardzo nie wiem co z tym zrobić.
A czy otwierałeś maskę i sprawdzałeś, co się dzieje w komorze silnika?
Zauważyłeś jakieś niepokojące objawy w samochodzie?
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Ja tu nie chcę się wymądrzać.
Ale po czymś takim należy natychmiast zatrzymać samochód i przynajmniej dokonać bardzo dokładnych oględzin.
Kontynuowanie jazdy często kończy się w takich przypadkach bardzo poważnymi awariami.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 13-10-2011 o 21:02
zatrzymałem sie sprawdziłem czy nie ma jakiegos wycieku czy paski są całe ale wyglada na to że wszystko OK zastanawia mnie tylko skąd taki wystrzał. Czego jest to wina? Swiece? Tłumik? oby nic w silniku poważnego.
LPG na pokładzie jest?
nie ma LPG. Silnik chodzi normalnie nie odczywalna zmiana w jeżdzie jak narazie.
Nic nie dzieje sie bez przyczyny.
Radzę podjechać na jakiś kanał i tam wszystko dokładnie sprawdzić.
Może najechałeś na jakiś kamień, który wystrzelił spod koła i chwilowo dostał się w okolice wirujących elementów.
Zawsze lepiej na zimne dmuchać.
I co kolego udało Ci się sprawdzić wszystko???
Bo aż sam jestem ciekaw co tam mogło strzelać u Ciebie![]()
Sprawdziłem ale nic sie nie stało no do silnika wejsc mi sie nie uda. Dzis jeżdziłem cały dzien i nic sie nie dzieje auto normalnie jeżdzi. Może faktycznie to jakis kamyk udezyl a ja jestem poprostu przewrażliwiony. Dzieki za zainteresowanie.