witam , Panowie slychac piszczenie wzrastajace z obrotami silnika gdy uzywam zmieniarki mp3 z audiostrady, czy macie podobnie ? jak mozna wyeliminowac ten problem ?
witam , Panowie slychac piszczenie wzrastajace z obrotami silnika gdy uzywam zmieniarki mp3 z audiostrady, czy macie podobnie ? jak mozna wyeliminowac ten problem ?
a wcześniej z CD też tak miałeś ?
bo ja od nowości w jednej alfie 166 mam tak i kurna za nic w świecie nie wiem co to jest a już wymieniłem wiązki alternator kiedyś z innej przyczyny ... i nadal to samo
wydaje mi się że to któraś cewka siepie w eter ma jakieś przebicie ... ale skoro w JTD też są takie piski to nagle mój plan padł ... hmmm nie wiem już sam
wiadomym jest z fizycznego punktu widzenia co daje tego typu zakłucenia ale zlokalizować to to już inna bajka
nie wiem czy z CD tez tak moglo byc bo poprostu moja zmieniarka nie dziala ( nie wyskakuje magazynek i nie mam mozliwosci wlozenia plyty- btw. jest do oddania ale to na prv ) , radio gra bez problemu nie mam tego defektu... tylko ze zmieniarka mp3 tak mam....i tez glowy nie dam sobie uciac czy bylo tak od samego poczatkupoprostu ostatnio zaczelo mnie to wkurzac....
U mnie cisza spokój, zestawik bez dsp. Pozdr
u mnie radio też działa bez problemu zero pisków itd tylko to pier... CD
kolego ja mam tak samo ale dopiero jak jest dane dosyć głośno, ja mam DSP, pisałem do gości od zmieniarki,wspomniałem też o problemie ze zmianą piosenek na wyświetlaczu po odpalenia auta ( fizycznie piosenki się zmieniają ale na wyświetlaczu stoją jak wryte). gość z serwisu ze strady zapytał tylko co się wyświetla po wyjęciu karty czy 5,14 czy 5,15 i tyle więcej odzewu od nich nie miałem.
Znam temat, dopiero go zauważyłem niedawno. Wystarczy, następną piosenkę włączyć i już zmienia. Nie ruszam tematu bo mi to w niczym nie przeszkadza (ale można pomyśleć nad tym, gdyż mamy pełen support od audiostrady). A co do pisków/szumów itp. podczas jazdy, u mnie nie występują.
Ostatnio edytowane przez Paazik ; 09-11-2011 o 21:44
czyli osprzet silnika ? polaczenia masy ? przebicia na przewodach glosnikowych ? dodam ze radio bez problemu nie "slychac silnika" ;/
U mnie też wszystko ładnie gra z zestawem DSPżadnych pisków ani trzasków nie ma.. bez względu czy jest głośno czy cicho
![]()