To mój pierwszy post, więc wypada się przywitać: Witam wszystkich
Jakieś 2 miesiące temu sprowadziłem z Niemiec swoje pierwsze autko - piękną 147-kę, 2001 rocznik, t. spark, 120 koni, skóra, radio CD... no po prostu bella!
Ponieważ okazem zdrowia nie jest (ale w złym stanie też nie jest!) staram się ją trochę dopieścić. W najbliższym czasie planuję wymienić prawe lusterko, w którym coś zgrzytnęło przy składaniu i teraz trzyma się trochę na słowo honoru.
Od razu mówię, że przeglądnąłem tu już kilka tematów na temat wymiany, naprawy lusterek bocznych, czy lepsze używane czy zamiennik itp, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na 2 pytania:
1. Ile kabli powinno wychodzić z lusterka? Szukam lusterka na allegro i natrafiłem na aukcję, gdzie było napisane "5 kabli", po czym na inną, a tam "7PIN" i nie jestem pewien czy to są dwa zupełnie różne pojęcia, czy niektóre lusterka elektryczne są np. tylko sterowane elektrycznie, a inne dodatkowo ogrzewane? Czy może wszystkie działają tak samo i nie mam się czym przejmować, byle by było elektryczne?
2. Czy nakładki na lusterka (ta część obudowy w kolorze nadwozia) można bez problemu przekładać z jednego lusterka na drugie? Także z oryginalnego na zamiennik? Wydaje mi się, że powinno tak być, ale jakoś mam opory przed zamawianiem czerwonego lusterka do czarnej Alfy
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.