Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Lampa poziomu paliwa- 156 v6 2.5

Nato
    Gość

Domyślnie Lampa poziomu paliwa- 156 v6 2.5

Witajcie bracia
    Miesiac temu moja "kobita" pojechala alfa do sklepu. Dzwni i mowi, ze "alfa nie zapala". dziwne, pomyslalem i udalem sie na miejsce nieszczescia. Probowalem wszystkiego, bylem holowany, probowalem kabli startowych... NIC! Silnik krecil JAK OSZALALY, A TU? nic! Zawloklem bladzisko do mojej firmy( nie ma nic wspolnego z mechanika, ale jest dach Moj kolega "znawca" orzekl, ze problem lezy w pompie paliwowej i trzeba ja zdemontowac i sprawdzic. Tak zrobilismy- wiecie jak jest: dewmontaz tylnego siedzenia, grzebanie w bagazniku itd. itp. Po demontazu pompy? Zaden problem! Pompa daje jak trzeba! Montaz z powrotem, podlaczone kable... NIC! Bylem posiadaczem manualu w jezyku wloskim tylko Pupsko blade Na necie znalazlem manual po angielsku. Ja zaczalem studiowac, a moj kolega probowac. Po godzinie cos zwrocilo moja uwage: przycisk pod siedzeniem kierowcy- trzeba zresetowac po sytuacji kiedy alfa uwaza, iz nalezy odciac doplyw paliwa do silnika ze wzgledu na okolicznosci np. wypadek! Nie mialem ZIELONEGO pojecia! Do tej pory jezdzilem glownie bmw i nigdy nie mialem tego typu problemow.
    Polecialem do kolesia, wytlumaczylem, zresetowalem przez nacisniecie i co? ZASTARTOWAL BEZ PROBLEMU! jedyne co nie jest jak powinno- mimo zatankowanego calego baku swieci lampka rezerwy i wskaznik paliwa znajduje sie na minimum! Sprawdzalismy plywak wielokrotnie, kable rowniez i nic! Co to moze byc i czy ktos ma jakis pomysl? Irytujace wielce.!

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

przy montażu pompy albo obruciliście kosz o kilka stopni albo coś namieszaliście ze wskażnikiem pływaka czyli demontaż kanapy .wiesz już jak? Jak ten pływak sprawdziliście?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ExO
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 2.5 V6

Domyślnie

A ja bym wykluczał to co powiedział przedmówca.

U mnie sporadycznie, zazwyczaj po nocy, po mrozie dzieje się tak, ale kilka razy przekręcę zapłon i wskazówka normalnie wstaje, a nie grzebałem nic przy pompie albo pływaku.

Nie znalazłem w czym jest problem, ale podejrzewam jakąś część elektryczną, jakieś wtyczki zaśniedziałe lub coś w tym stylu.